Zoeken

Ducati in gesprek met VR46 en Gresini

30 april 2021
Ducati is in gesprek met Gresini en VR46 voor de rol als tweede independent team in 2022, heeft Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti tegen de Italiaanse collega's van Sky Sport MotoGP op de openingsdag van de Red Bull Spanish Grand Prix in Jerez toegegeven.

 

Het is al een tijdje bekend dat Ducati er veel is aan gelegen om ook het volgend jaar met zes rijders aan de start te verschijnen. In de wetenschap dat Avintia zich het volgend jaar terug zal trekken uit de MotoGP is Ducati naarstig op zoek naar een vervangend team, waarvoor twee opties op tafel liggen: het Gresini Racing Team dat recent door Fausto's vrouw en twee zonen is voortgezet en het nieuwe door Saudi Arabië gesponsorde VR46 Team van Valentino Rossi. 

Dat laatste zou de meest logische keuze zijn. Valentino Rossi's VR46 concern heeft momenteel al 50% aandeel in de Avintia Esponsorama pitbox, na eind vorig jaar met het Sky Racing Team VR46 een deal te hebben gesloten met Avintia, om Rossi's halfbroer Luca Marina een zitje te geven in de MotoGP.

"We weten dat Avintia niet gaat verlengen dus dit team zal in 2022 niet meer in de MotoGP rijden", zegt Ciabatti tegenover Sky Sport MotoGP. "We hebben er nooit geheimzinnig over gedaan dat we het volgend jaar twee independent teams op de grid willen hebben. We zijn in gesprek met Gresini en VR46 maar het is nog te vroeg om te zeggen wat we gaan doen."

Of Ducati erin zal slagen om volgend jaar met 3 teams aan de start te verschijnen is vooralsnog de vraag. Hoewel nog niet officieel bevestigd blijven Tech3 en LCR bij KTM resp. Honda, maar de toekomst van Petronas SRT als Yamaha satellietteam is nog hoogst onzeker. 

Daarnaast azen ook Suzuki en Aprilia op een tweede team en met het aantal startplaatsen beperkt zou dat nog wel eens een complexe puzzel kunnen gaan worden.