Zoeken

Claudio Calabresi nieuwe teammanager Pramac MotoGP

27 december 2021
Claudio Calabresi vervangt de naar KTM overgestapte Francesco Guidotti als teammanager bij Pramac Racing, zo heeft het team zondag bekend gemaakt. Calabresi was binnen Pramac de teammanager van het MotoE project.

Volgens het team is Claudio gekozen om het team te leiden vanwege zijn eersteklas managementervaring, opgedaan tijdens een carrière bij wereldwijde energiebedrijven, ten slotte als Executive Vice President Commercial Director van Eni Refining and Marketing, en zijn grote passie voor motorrijden. 

Die passie zorgde ervoor dat hij de afgelopen twee decennia regelmatig aanwezig was in de Grand Prix paddock; hij is ook de teammanager van Octo Pramac MotoE sinds het begin van het project. Claudio zal gebruik maken van de steun van Fonsi Nieto, die van coach van de renners zal opklimmen naar de rol van sportdirecteur.

Paolo Campinoti:
"De groei van Claudio binnen ons team is het bewijs van de waardering en het vertrouwen dat ik in hem heb, en ik ben ervan overtuigd dat hij na 3 seizoenen als teammanager in de MotoE deze nieuwe en belangrijke uitdaging aan zal gaan. We kunnen niet wachten om samen aan dit nieuwe avontuur te beginnen, zeker dat Pramac Racing een van de topteams in de MotoGP zal zijn en dat volgend seizoen veel voldoening zal brengen. De nauwe samenwerking met Fonsi zal ons ook in sportief opzicht een solide vaardigheid en ervaring garanderen."


Claudio Calabresi: 
"Ik ben erg trots dat Paolo Campinoti aan mij heeft gedacht voor deze functie. We werken al enkele jaren samen aan verschillende projecten en ontwikkelden een sterke relatie van respect en vriendschap. Nu opent er een nieuw hoofdstuk voor mij, waar nieuwsgierigheid, passie en ervaring volledig ter beschikking zullen staan ​​van het team, met de grootste toewijding om een ​​van de meest competitieve teams in de MotoGP te blijven."