Zoeken

Bombshell: Martin naar Aprilia

3 juni 2024
Afgelopen donderdag kopte het Italiaanse Gazzetta Della Sport nog dat Ducati de deal met Jorge Martin rond had gemaakt, maar in een bombshell aankondiging heeft Aprilia nu aangekondigd de leider in het WK te hebben gecontracteerd, als opvolger van Aleix Espargaro die op de vooravond van de Catalaanse Grand Prix zijn pensioen aankondigde.

 

Het dilemma van Ducati, dat voor de onmogelijke opgave leek te staan om met nog maar een zitje beschikbaar in het fabrieksteam, zowel Jorge Martin als Marc Marquez te vriend te houden, heeft een zeer verrassende wending gekregen.

Martin had duidelijk te kennen gegeven dat voor hem alleen het fabrieksteam een optie was en Marquez had weliswaar de deur op een kier laten staan, maar zei afgelopen weekend desgevraagd expliciet dat Pramac voor hem geen optie is, omdat hij niet het ene satellietteam voor het andere in wil ruilen. 

De enige optie was om Marquez bij Gresini een GP25 machine te geven, maar wat niemand had zien aankomen is dat Aprilia Martin bij Ducati heeft weggekaapt. En ergens is het ook een hele logische stap. Martin beschouwt Aleix Espargaro als een goede vriend en mentor en was ook de eerste die vernam dat hij had besloten te stoppen met racen. 

Volgens Aprilia had dan ook geen betere coureur in de voetsporen van Espargaro kunnen treden dan Jorge Martin. Martin heeft een meerjarig contract met Aprilia Racing getekend, te beginnen dus in 2025.

MASSIMO RIVOLA:
"Een weg van onstuitbare groei, Jorge is een bouwsteen om het doel te bereiken waar we allemaal met grote honger naar op zoek zijn bij Aprilia Racing. Dank aan Dr. Michele Colaninno voor deze kans, we hebben elkaar gisteravond gesproken en zonder tijd te verliezen hebben we de knoop doorgehakt."