Zoeken

Royal Enfield goes American Flat Track

6 maart 2020
Royal Enfield gaat dit jaar z'n debuut maken in het American Flat Track kampioenschap. De importeur van Noord-America is hiervoor een samenwerking met AFT racer Johnny Lewis en zijn team Moto Anatomy aangegaan.

Aan Lewis de taak de compleet nieuwe door Harris Performance gebouwde Royal Enfield FT in de Productions Twins klasse te ontwikkelen. De Royal Enfield FT is afgeleid van de INT650, Moto Anatomy zal de FT racen met steun van Royal Enfield, Harris Performance en S&S Cycles.

"Deze stap naar de racerij is ongekend in de geschiedenis van Royal Enfield North America," zegt Breeann Poland, hoofd van de marketingafdeling van Royal Enfield - Americas. 

"Johnny Lewis is waar serieus rekening mee moet worden gehouden zodra hij op de baan is en we hadden geen betere partner kunnen kiezen in zijn organisatie Moto Anatomy. Flat Track wordt steeds populairder, zowel het professionele AFT als het amateurniveau en we hechten veel waarde aan onze samenwerking met AFT en nu Moto Anatomy. We zijn verheugd om het merk Royal Enfield bij liefhebbers meer onder de aandacht te brengen en dit is een geweldige kans om dat te doen."

Lewis is zowel op amateur als professioneel niveau geen onbekende naam in de Flat Track racerij. Hij zal zijn (statische) debuut maken op de concept Twins FT, die afgelopen jaar op de EICMA in Milaan werd onthuld, op de Daytona TT die voor zaterdag 14 maart staat gepland, als onderdeel van het mediateam. De eerste race staat daarna voor 13 juni gepland tijdens het Laconia short track event, daarna zullen alle American Flat Track short track events voor het resterende deel van het seizoen in de Production Twins klasse worden verreden. De Royal Enfield FT zal ook rijden tijdens de Sturgis Buffalo Chip TT en Peoria TT als wildcard in de Super Twins klasse. 

"Ik ben verheugd om de ontwikkeling van het Royal Enfield Flat Track Twin programma in 2020 te leiden," zegt Moto Anatomy eigenaar en AFT racer Johnny Lewis. "Betrokken zijn in zo'n vroeg stadium is een geweldige kans. Hoewel onze focus op ontwikkeling ligt heeft het platform veel potentie en is het bemoedigend om te zien dat een fabrikant met zulk een rijke historie als Royal Enfield naar AFT gaat. Het. Is ook geweldig om te zien dat Royal Enfield meehelpt om motorsport in Noord-America te laten groeien."

Naast racen zal Moto Anatomy ook de Royal Enfield FT411 gebruiken, een gemodificeerde versie van de Himalayan die puur op Flat Track toepassing is afgesteld, als onderdeel van de Royal Enfield Slide School gepresenteerd door Moto Anatomy. Deze flat track cursus zal voor het publiek beschikbaar zijn gedurende geselecteerde events in 2020, om rijders de kans te geven de basistechnieken van flat track racen onder de knie te krijgen.