Zoeken

Panigale V4 S productiemotor wint in de MotoEstate "Racing for fun" Trophy

2 juni 2021
Racing for fun is in veel landen tegenwoordig minstens zo groot als het nationale kampioenschap, en dus voor fabrikanten ook minstens zo belangrijk. Ducati deed dat met de Italiaanse coureur annex Youtuber Luca Salvadori, die met een 'standaard' Panigale V4 de Cremona ronde van de MotoEstate Trophy won.

Het wordt een van de belangrijkste amateurwedstrijden in Italië genoemd, de MotoEstate Trophy, een racing for fun raceseries waar behalve eer niets te winnen is. Aan de raceseries wordt in Italië echter zoveel belang gehecht dat daar door Ducati op in is gespeeld, door de Italiaan Luca Salvadori van een standaard Panigale V4 S te voorzien. 

Vooruit, niet helemaal standaard. Naast dat alle overbodige prullaria zoals spiegels en (knipper)lichten zijn verwijderd heeft Ducati een Performance race-uitlaatsysteem, Pirelli slick banden en race remblokken voorzien en dat is genoeg geweest om de overwinning op te eisen in de Cremona ronde van de MotoEstate Trophy, een van de bekendste amateur wedstrijden in Italië.
 
Tijdens het weekend van 29-30 mei veroverde Salvadori ook de pole position en vestigde het nieuwe record op het circuit van Cremona (1'31'945) en de beste ronde in de race, waarmee hij een perfect weekend afsloot. 

Het succes van Salvadori bevestigt volgens Ducati eens te meer de competitiviteit van het Panigale V4 project. Luca racete met ABS (de Panigale V4 is de enige motorfiets ter wereld met een "Cornering Only Front Racing" setup van het ABS) en elektronische vering, waarmee hij bewees dat het mogelijk is om met een productiemotor competitief te zijn in dit soort wedstrijden. 

De "Open Class" van de Trophy was gekozen om te strijden tegen zeer geavanceerde motorfietsen, in feite reed Luca's belangrijkste tegenstander, Fabrizio Perotti een zeer populaire en snelle Italiaanse rijder, op een full Superbike Spec Aprilia RSV4, waarmee de Ducati Panigale V4S wegmotor het hoge niveau van het concurrentievermogen aantoont.