Zoeken

Triumph roept Street Twin en Street Scrambler terug om beschadiging kabelboom

23 augustus 2020
Triumph heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2019-2020 Street Twin en 2019-2020 Street Scrambler. De hoofdkabelboom kan verkeerd zijn gelegd en daardoor langs het onderste deel van het balhoofd gaan schuren, waardoor de bedrading kan beschadigen.

Een verkeerde routing van de hoofdkabelboom ter plaatse van het balhoofd is de reden dat de 2019 en 2020 Street Twin en Street Scrambler terug naar de Triumph dealer moeten voor een inspectie, een klusje waar volgens Triumph nog geen drie kwartier werk voor staat. Dat wil zeggen, zolang de kabelboom nog niet beschadigd is.

Wat is er aan de hand? In september 2019 ontving Triumph twee garantieclaims voor motoren die afsloegen wanneer er een stuurbeweging werd gemaakt, waarop door de kwaliteitsafdeling van Triumph een onderzoek werd gestart. Een maand later kwamen nog eens drie claims en werden de desbetreffende onderdelen naar de fabriek teruggestuurd. 

In juni 2020 was het aantal claims tot 11 gegroeid, tegen eind juli kwamen daar nog eens drie claims bij. Het probleem was inmiddels al geïdentificeerd, waarop begin augustus werd besloten om een terugroepactie uit te rollen. 

De terugroepactie betreft de Street Scrambler van tussen 15 oktober 2018 en 21 april 2020 en de Street Twin van tussen 4 oktober 2018 en 15 april 2020. Bij de Triumph dealer zal de kabelboom worden geïnspecteerd, eventueel worden verstevigd of indien nodig vervangen. Daarnaast wordt op het balhoofd een beschermbeugeltje gemonteerd, om het schuren van de kabelboom te voorkomen.