Zoeken

Triumph roept Speed Triple 1200 RR en RS terug: blok kan oververhit raken

25 maart 2024
Triumph heeft een terugroepactie uitgerold voor de laatste generatie Speed Triple 1200 RR en Speed Triple 1200 RS. De temperatuur van het blok kan teveel oplopen, waardoor de koelvin achter de radiateur uitvalt en er uiteindelijk vanwege overdruk koelvloeistof kan gaan lekken.

 

Nadat Triumph in februari 2023 ontving Triumph een eerste garantieclaim ontving van een Street Triple 1200 die koelvloeistof was gaan lekken, werd in augustus dat jaar de kwaliteitsafdeling door het Central Warranty Team verzocht om de zaak nader te onderzoeken. 

In februari dit jaar werd het onderzoek afgerond, dat had uitgewezen dat de temperatuur in het blok teveel kon oplopen, waardoor de koelvin achter de radiateur het niet meer gekoeld kreeg en op zijn beurt oververhit raakte en er de brui aan gaf, waarna het blok zelf oververhit raakte. 

Triumph heeft het probleem eenvoudig kunnen oplossen door de calibratie van het motorblok (om precies de zijn: de ontsteking) aan te passen, met als doel de bedrijfstemperatuur van het blok te verlagen. Deze nieuwe software zal bij de Triumph dealer (uieraard) gratis worden geïnstalleerd.