Zoeken

Ducati roept Scrambler 1100 terug om mogelijke kortsluiting

23 december 2020
Ducati heeft een terugroepactie uitgerold voor de Scrambler 1100. De kabel van de uitlaatklep kan naast de hoofdpluskabel van de accu schuren, waardoor kortsluiting kan ontstaan met het risico op brand.

De terugroepactie betreft de Scrambler 1100 modellen die tussen 15 maart 2018 en 28 oktober 2020 zijn geproduceerd. Tussen augustus 2019 en december 2020 ontving Ducati twee meldingen vanuit het netwerk van kortsluiting tussen de pluskabel van de accu en de staalkabel van de mechanische uitlaatklep bij een Scrambler 1100. 

Hoewel het om slechts 2 meldingen gaat en er vanuit de markt geen verdere meldingen zijn gekomen, noch dat het tot incidenten of ongelukken heeft geleid, heeft Ducati nu toch tot een terugroepactie besloten, om het zekere voor het onzekere te nemen.

Om het probleem op te lossen zal de dealer een kabelklem voor de uitlaatkabel voorzien met nog een extra tiewrap, waardoor de accukabel en uitlaatklepkabel niet meer in contact met elkaar kunnen komen. De terugroepactie wordt kosteloos uitgevoerd, ongeacht of er nog fabrieksgarantie op de motor zit.