Zoeken

MV Agusta start productie Rush 1000 in juni

19 mei 2020
Goed nieuws voor de Lucky Few. MV Agusta start in juni met de productie van haar Rush 1000 "drag strip-geïnspireerde" fiets. De eerste fietsen zullen tegen het einde van dezelfde maand uit de hangaar aan het meer van Varese rollen, klaar voor de Lucky Few die hun Rush 1000 online en via het wereldwijde dealernetwerk van MV Agusta hebben gereserveerd.

De gemeen uitziende Rush 1000, met zijn 4-in-lijn cilindermotor, 208 pk (212 pk met de racekit) en een topsnelheid van meer dan 300 km/u, is een model voor diegenen die niet bang zijn om op te vallen het publiek, aangezien de stijl en componenten passend zijn gericht op het benadrukken van het concept van een hypernaakt 'beest'. De aerodynamische afdichting van het achterwiel, een technische oplossing die wordt gebruikt in dragraces om de luchtweerstandcoëfficiënt te verlagen, is een duidelijk statement van deze houding.

Alle technische knowhow van MV Agusta is verpakt in de Rush 1000 en maakt volgens de Italianen gebruik van Formule1- en MotoGP-technologie, die een opwindende buitenaardse rijervaring biedt, met huiveringwekkende echte MotoGP-replica prestaties. De tractiecontrole en 'launch control'-systemen met 8 niveaus helpen de beestachtige acceleratie en raketachtige starts van de Rush te beheren. 

Samen met de EAS 2.1 Up & Down voor koppelingsvrije veranderingen en het wheelie-besturingssysteem dragen ze bij aan het gemakkelijk en leuk maken van de Rush 1000 met maximale veiligheid. De Rush-persoonlijkheid wordt verder versterkt door de Öhlins EC-ophangingseenheden met elektronische bediening en het aluminium en stalen trellisframe, beide overgenomen van de Brutale 1000 RR samen met de Brembo Stylema-remklauwen en het Bosch 9 Plus Race ABS.

Het ontwerp van de Rush 1000 voldoet aan alles wat je mag verwachten van een MV Agusta limited-serie, te beginnen met de vele unieke details zoals de speciaal ontworpen koplampunit, het spaak-voorwiel, het minimalistische achterframe en de passagiersstoel, evenals de unieke uitlaatuitlaten aan de zijkant. De kleurstelling van de MV Agusta Rush 1000 is een puur statement van stijl en elegantie, met donker metallic matgrijs, Mamba rood mat carbon en metallic brons.

De optionele Rush Racing Kit bestaat uit een extreem lichtgewicht titanium dubbele uitlaatdempersysteem met een speciale koolstofvezelafdekking met CNC-gefreesde inzetstukken en een motor-ECU met een speciaal ontwikkelde motorbesturingssysteemkaart om het vermogen te vergroten en te optimaliseren. Ook inbegrepen is een unieke koolstofvezel stoelbekleding.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motors S.p.A., merkte op: 
“Met de productie van de Rush 1000 die komende juni begint, zijn we goed op weg met betrekking tot ons 5-jarige industriële plan dat een paar weken geleden werd aangekondigd. Terwijl we nieuwe wegen inslaan in onze expansiereis naar nieuwe segmenten en nieuwe markten, zal MV Agusta vanuit haar hoofdkantoor in Italië geweldige werken van exclusieve motorkunst blijven produceren, trouw aan haar erfgoed van prestaties, elegantie en state-of-the-art. kunst technologie. Ik ben er zeker van dat dit ongelooflijk aantrekkelijke model het enthousiasme van de trotse nieuwe eigenaren zal ontmoeten. ”