Zoeken

5 jaar Hondacustoms: 16 customs op Wheels and Waves

12 juni 2024
2024 markeert vijf jaar www.hondacustoms.com, met een recordaantal van zestien motoren uit negen verschillende Europese landen die online op hondacustoms.com en in het echt op het Wheels and Waves-festival in Biarritz strijden om de hoofdprijs.

In 2020 werd de 'Africa Four CRF1000R' versie van de CB1000R van de Zwitserse Honda dealer Brivemo Motos gekroond tot de inaugurele www.hondacustoms.com winnaar. In 2021 won de CB650R Fenix van Mototrafa voor Portugal. In 2022 waren het aangepaste CMX500 Rebels, waarbij de Maanboard van het op Sardinië gevestigde tuning bedrijf Motocicli Audaci met de eer ging strijken. 

Het afgelopen jaar stonden minibikes centraal en de winnaar, de post-apocalyptische Dax Furisoa - een samenwerking tussen de jonge kunstenares Tamara Alves (@tamara_aalves) en Art of Wheels Garage (@artonwheelsgarage) - bezorgde Portugal de overwinning terug.

De customisation-wedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement geworden - zowel in het echt als online - dat steeds populairder wordt naarmate de fantasie de vrije loop gaat. Hondacustoms.com ontving in de zomer van 2023 meer dan 21.000 stemmende bezoekers voor zijn assortiment Honda minibikes, een stijging van 41% ten opzichte van het voorgaande jaar.

2024 bouwt voort op dit succes en deze keer is het de beurt aan de CL500, een motor met een scrambler-stijl en een pittige, A2-conforme tweecilindermotor. Van alle modellen van het 500-platform zonder twijfel de meest geschikte om te worden customised. Dat heeft nu geresulteerd in 16 custombuild motoren afkomstig uit 9 landen, die zijn gebaseerd op iconische thema's en kleuren uit Honda's roemruchte verleden. 

De motoren komen uit Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Zwitserland, met voor het eerst een deelnemer uit Turkije, waar de 250cc-versie van de CL wordt verkocht. De custombouwers hebben handig gebruik gemaakt van het brede assortiment Honda originele accessoires voor de CL500.

Alle 16 motoren zijn live te zien op het jaarlijkse Wheels and Waves festival in Biarritz van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024, en de hele zomer online op hondacustoms.com, waar bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete customisation en wallpapers kunnen downloaden voor hun telefoon of desktop. Hondacustoms.com zal weer beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Portugees, en de winnaars worden aan het eind van de zomer bekendgemaakt.