Zoeken

Z900RS allereerste straatmotor voor Jonathan Rea

19 augustus 2021
Zes wereldtitels en meer dan 100 podium finishes op zak, maar nog nooit met een eigen motor op straat gereden. Dat gaat echter veranderen, want Jonathan Rea heeft net z'n allereerste straatfiets uitgeleverd gekregen, een 2021 Kawasaki Z900RS.

Na recent de in het Verenigd Koninkrijk verplichte basistraining CBT (Compulsory Basic Training) te hebben gedaan en daarna voor het motorrijbewijs te zijn geslaagd had Jonathan Rea een heel scala aan motoren waaruit hij kon kiezen - zolang 't maar een groene was.

Zijn focus lag echter meteen op de Z900RS, en dat begrijpen we best. De Z900RS is naar onze bescheiden mening de beste retro op de markt, de motor die echt het allerdichtst bij het origineel, de Z1 (900) staat. Om Vincent destijds tijdens de introductie nog maar even te citeren: "Als jullie vanaf nu geen enkele Z900 meer verkopen, dan begrijp ik dat best."

"Ik ben in de gelukkige positie om mijn kicks voor hoge snelheid al op de KRT Ninja ZX-10RR te krijgen", zegt Jonathan Rea. "Ik voelde dat de Z900RS echt bij mijn levensstijl thuis, weg van de racerij zou passen. De fiets heeft een goede reputatie een echt soepel blok te hebben en erg gemakkelijk te rijden rond de stad, straatwijs en super cool."

"Een duozit hebben betekent dat ik op een zonnige zondag samen met mijn vrouw Tarch naar de stad kan rijden en een koffietje kan nemen, ik weet dat ze er naar uitkijkt om eindelijk bij mij achterop een motor te kunnen zitten."

"Ik heb talloze offroad motoren gehad, maar dit is mijn allereerste straatmotor en ik wist meteen welke kleur ik wilde hebben, zwart met groene en zilveren biezen. Ze zijn super populair maar mijn lokale dealer, Coleraine Kawasaki, wist er eentje voor mij te bemachtigen en ik ben lid van de Club Kawasaki, samen met duizenden anderen die elk jaar een nieuwe motor kopen."

Voor wat betreft de doelen die ik me in mijn leven heb gesteld, is dit er eentje die kan worden afgevinkt. Ik geniet nu al van het verschil en de vrijheid die een motor heeft ten opzichte van een auto. Zoals ze zeggen bij Kawasaki "Let the Good Times Roll."