Zoeken

MV Agusta kondigt samenwerking aan met QJ

19 september 2020
MV Agusta Motor S.p.A. heeft een nieuw strategisch partnerschap aangekondigd met QJ Motor Co. voor de distributie van MV Agusta's in China. De QJ Group is een van de grootste fabrikanten van tweewielers in China, met een uitgebreide commerciële aanwezigheid in de regio.

De overeenkomst zal in eerste instantie betrekking hebben op de distributie van MV Agusta-modellen via een netwerk van flagshipstores in het hele land, die de hoogste servicenormen bieden aan Chinese klanten. In een later stadium zal het partnerschap ook belangrijke ontwikkelingen op industrieel gebied meemaken, en samenwerking in die zin wordt momenteel gedefinieerd.

Na een naar eigen zeggen succesvolle eerste samenwerking met Fekon Co., die een belangrijke rol speelde bij de introductie van MV Agusta in China, zal QJ nu de 7 bestaande single brand stores overnemen en het verkoopnetwerk binnen 12 maanden uitbreiden met 21 extra stores en servicecentra.

Doel van de nieuwe samenwering is het snel en aanzienlijk vergroten van de aanwezigheid en zichtbaarheid van MV Agusta op de Chinese markt. QJ heeft een indrukwekkend trackrecord en aanzienlijke ervaring in het managen van internationale topmerken.

Timur Sardarov, CEO MV Agusta Motor S.p.A. zei: 
“Ik ben zeer verheugd over deze overeenkomst met QJ voor de tweede fase van onze uitbreiding naar de Chinese markt. Het is een zeer ambitieuze samenwerking op lange termijn die van MV Agusta in de komende 5 jaar het nummer één Italiaanse premium motormerk in China zal maken. QJ is een van de leidende wereldspelers op het gebied van schaal, aanwezigheid op de markt en kwaliteitsnormen en ik ben ervan overtuigd dat we met zo'n solide partner al onze commerciële doelstellingen zeer snel zullen bereiken en mogelijk zelfs verslaan. We ontwikkelen ook een verdere, belangrijke samenwerking op industrieel gebied, die we binnenkort zullen aankondigen.”

Dongshao Guo, General Manager van Qianjiang Motor Co. zei: 
”Wij danken MV Agusta voor het kiezen van een nieuw strategisch partnerschap met ons. MV Agusta is een wereldberoemd merk met een lange geschiedenis, en ook een oude vriend en goede partner van Qianjiang Motorcycle. Deze samenwerking is niet alleen een sterke combinatie van de twee partijen, maar ook een verdere erkenning van de merken en ideeën van elkaar. We hopen dat we in de toekomst kunnen samenwerken om voor de Chinese klanten meer hoogwaardige motorfietsen binnen te halen die modieus, gemakkelijk te hanteren en leuk om te rijden zijn. We streven ernaar om motorreizen vrijer, groener en gepassioneerder te maken."