Zoeken

Ducati scoort beste 3e kwartaal ooit

30 oktober 2020
Wat aan het begin van de COVID-19 pandemie onmogelijk leek is nu realiteit: Ducati heeft het derde kwartaal 2020 het beste derde kwartaal ooit gerealiseerd. Het derde kwartaal werd afgesloten met in totaal 14.694 geleverde motorfietsen wereldwijd.

Ondanks de complexe mondiale situatie noteert Ducati met 14.694 verkochte motorfietsen het beste derde kwartaal ooit. September bevestigde zelfs de hersteltrend die in juni begon, met 4.468 geleverde motorfietsen aan klanten.

De Panigale, Ducati Scrambler en Multistrada de families die de beste resultaten hebben genoteerd. China, Zwitserland en Duitsland boekten vanaf het begin van het jaar tot eind september zelfs een hogere omzet in vergelijking met dezelfde periode in 2019

Sinds juni is Ducati - mede dankzij de positieve markttrend - begonnen met het herstel van de sterke daling die in de eerste maanden van het jaar ontstond als gevolg van de COVID-19 pandemie, waardoor het kloof ten opzichte van het voorgaande jaar gedeeltelijk is opgevuld.

Als gevolg van COVID-19 moest Ducati - net als de rest van industrieel Italië - 6 weken lang de deuren sluiten, waarna in aangepaste vorm de productie langzaam kon worden hervat.  

Sinds april introduceerde het bedrijf een speciaal protocol - het Ducati Cares-programma - zodat Ducatisti in alle veiligheid terug kon keren naar hun vertrouwde Ducati-dealers over de hele wereld, of digitaal kon communiceren om een ​​afspraak te maken of de aankoop van een motorfiets op afstand te evalueren.

Slim werken en digitale evenementen om de veiligheid eerst te beschermen. Thema's die, met de voortschrijdende verslechtering van de situatie, weer ruimte innemen in Borgo Panigale. De onthulling van het Ducati-modeljaar 2021 vindt zelfs online plaats, met elke woensdag van 4 november tot 2 december een nieuw model onthuld.

"Hoewel 2020 een stormachtig jaar is, heeft het derde kwartaal de meest positieve prestatie ooit laten zien", zegt Claudio Domenicali, CEO van Ducati. Nu verslechtert de situatie weer, helaas net op het moment dat we op het punt staan ​​om de nieuwe modellen voor 2021 aan de wereld voor te stellen, waaraan we ondanks de moeilijkheden die door de pandemie zijn veroorzaakt continu hebben gewerkt. Opnieuw worden we gedwongen om werkmethoden en processen opnieuw te definiëren om een ​​hoog niveau van aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers, leveranciers en operators te behouden. Digitale presentaties, gebruik van slim werken en videovergaderingen, toegang tot het bedrijf alleen wanneer strikt noodzakelijk. Dit alles met als doel Ducatisti overal ter wereld te bedienen. wereld op de veiligst mogelijke manier."

Ducatisti kunnen rekenen op een wereldwijd verkoopnetwerk van ongeveer 730 dealers en servicepunten in bijna 90 landen, waaronder de laatste openingen in Rio de Janeiro, Wenen, Wolfsburg en Antwerpen. Ducati Motor Holding heeft nu in totaal 1.665 medewerkers.

"We moeten allemaal een voortdurende inspanning leveren om de werkbehoeften te verzoenen met de veiligheidsmaatregelen die zijn gedefinieerd door de interne Task Force met betrekking tot het juiste gedrag dat moet worden aangenomen in het bedrijf en bij Ducati-dealers - voegde Claudio Domenicali toe - Om deze reden zou ik Ik wil graag alle medewerkers, leveranciers en dealers bedanken die, in zulke onvoorspelbare tijden, snel blijven reageren op de marktvraag en zich tijdig en aandachtig aanpassen aan de situatie die dagelijks evolueert. "