Zoeken

Razgatlioglu en vdMark bevestigd voor ROKiT BMW WorldSBK 2025

18 juni 2024
De vierde ronde - van twaalf in totaal - zit er nog maar net op of BMW Motorrad Motorsport heeft nu al bevestigd het volgend jaar met dezelfde rijders Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark aan te zullen treden. Met beide coureurs heeft BMW het contract verlengd.

Dat ze bij BMW Motorrad Motorsport met Toprak Razgatlioglu zeer in hun nopjes zijn snappen we best, de 26-jarige Turk is er niet alleen in geslaagd om races te winnen - maar liefst vier op rij (een eigen persoonlijk record), inclusief de hat-trick van het afgelopen weekend, de eerste voor BMW en de eerste voor Toprak sinds Indonesië 2022 - maar voert bovendien nu het klassement aan en dat is voor BMW voor het eerst sinds Marco Melandri in 2012. 

Dat de Duitsers echter nu al hebben besloten om Michael van der Mark te behouden hadden wij echter niet zien aankomen. De voormalig WK Supersport wereldkampioen komt weliswaar uit een diep dal als gevolg van ernstige blessures, maar het verschil tussen hem en Razgatlioglu is momenteel heel erg groot. In punten: 179 vs 66 en in podiums 9-0. 

Van der Mark kreeg het afgelopen weekend echter nog een veer in z'n reet van Razgatlioglu, die benadrukte dat zijn prestaties het resultaat waren van het hele team en niet alleen hij, en dat Michael van der Mark daar ook een belangrijke rol in heeft gespeeld. 
 

Marc Bongers, Sporting Director BMW Motorrad Motorsport:
"We zijn erg blij om Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark, twee absolute toprijders, in ons fabrieksteam te hebben voor het 2025 Superbike World Championship. Beiden hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze tot de besten behoren en zullen komend seizoen een krachtig duo vormen op onze BMW M 1000 RR."

 
Van der Mark gaat in 2025 zijn vijfde seizoen in als BMW Motorrad Motorsport WorldSBK-coureur, terwijl Razgatlioglu sinds het huidige seizoen 2024 deel uitmaakt van de BMW Motorrad Motorsport-familie.
 
Michael van der Mark: 
"Ik ben heel erg blij en vereerd om door te gaan bij BMW. Ik ben echt blij dat ze na de twee moeilijke jaren nog steeds vertrouwen in me hebben en ik denk dat de resultaten van dit jaar verbeteringen laten zien. Ik ben echt blij met hoe het team werkt, hoe de BMW M 1000 RR werkt en hoe we die nog steeds verbeteren. Het is dus fantastisch om te kunnen blijven. Dit geeft me ook veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik ben klaar om verder te bouwen aan ons momentum en nog meer klaar te zijn voor volgend jaar."