Zoeken

2021 Isle of Man Classic TT geannuleerd vanwege COVID-19

10 maart 2021
Het eiland op zich mag dan COVID-19-vrij zijn, maar desondanks heeft de organisatie van de Isle of Man Classic TT moeten besluiten de 2021 editie te cancellen.

 

Het slechte nieuws dat in navolging van de Isle of Man TT ook de Classic TT, die dit jaar tussen zondag 22 augustus en maandag 30 augustus zou worden verreden, is geannuleerd werd op woensdagmiddag naar buiten gebracht. 

De overheid van het Isle of Man heeft de moeilijke beslissing moeten nemen vanwege de aanhoudende onzekerheid die wordt veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Met name de beschikbaarheid van Marshalls, medici, race officials en andere vrijwilligers die nodig zijn om het evenement veilig en effectief te kunnen organiseren, heeft tot de beslissing geleid. 

Het evenement voor het tweede jaar op rij moeten annuleren is een grote teleurstelling voor de fans, coureurs, race officials en vrijwilligers, evenals de brede Isle of Man community als de vele uitdagingen van de pandemie nog steeds voelbaar zijn. 

Paul Phillips, TT Business Development Manager:
“Dit is natuurlijk weer een teleurstellende aankondiging die we moeten doen, maar net als bij de annulering van de 2021 TT Races, was het belangrijk dat er vroegtijdig een beslissing werd genomen om duidelijkheid en zekerheid te geven aan de duizenden bezoekers en individuen die samenkomen voor de Classic TT."

 
“Een pauze van twee jaar van racen op het eiland is niet wat iemand had gewild, maar ons motorsportteam heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de TT en de Classic TT in 2022 sterker dan ooit terugkeren en we kijken ernaar uit om enkele van onze ervaringen te delen. deze ontwikkelingen in de komende weken en maanden."