Zoeken

Kawasaki roept Z900RS in VS terug: productiefout Dunlop voorband

1 mei 2024
Kawasaki heeft in de Verenigde Staten en Canada een terugroepactie uitgerold voor de 2024 Z900RS, Z900RS SE en Z900RS Café. De voorband is mogelijk niet conform specificaties geproduceerd, waardoor er mogelijk aan de binnenkant blaren kunnen ontstaan.

Eind januari 2024 werd Kawasaki door haar toeleverancier Sumitomo Rubber Industries, Ltd., fabrikant van onder andere Dunlop banden, op de hoogte gesteld van een een ongebruikelijk resultaat tijdens het testen van banden. Kawasaki Motors, Ltd. (KML) verzocht de toeleverancier de issue te onderzoeken. 

In april meldde de bandenfabrikant dat een bepaalde productierange niet conform FMVSS119 was geproduceerd. Tijdens het aanbrengen van het rubber op de wangen van de band was een fout ontstaan, waardoor er blaren kunnen ontstaan en in een worst-case scenario scheuren kunnen ontstaan. 

KML besloot daarop een terugroepactie uit te rollen voor de Z900RS en Z900RS Café, welke tussen 20 juli 2023 en 26 januari 2024 zijn geproduceerd. Bij de Kawasaki dealer zal bij de getroffen units de voorband worden vervangen. Vanaf 27 januari 2024 zijn alle aan KML geleverde banden conform FMVSS geproduceerd. 

De terugroepactie heeft alleen betrekking op de specifieke productieserie die in de bovengenoemde periode zijn geproduceerd en van Dunlop banden zijn voorzien, units die daarvoor en daarna zijn geproduceerd hebben dit probleem niet. Volgens een woordvoerder van Kawasaki Benelux is de terugroepactie niet van toepassing voor de Benelux.