Zoeken

Kawasaki Benelux en MotoShare lanceren Kawasaki Rent

25 maart 2021
Voor wie liever een motor huurt dan er eentje koopt of in een meer relaxte omgeving een proefrit wil maken, en groen bloed door de aderen heeft lopen, hebben we goed nieuws. Kawasaki Benelux en MotoShare zijn een unieke samenwerking aangegaan: met een druk op de knop kan iedere motorrijder via Kawasaki Rent een 2021 model voor lange of korte tijd reserveren.

Een win-win-win situatie, legt Kawasaki's woordvoerder Frank Zoontjes ons uit als we naar aanleiding van het verstuurde persbericht van Kawasaki Rent. Winst voor de dealer omdat die zonder administratieve rompslomp motoren kan verhuren, winst voor Kawasaki omdat motorrijders op nieuwe Kawasaki modellen kunnen rijden en winst voor de klant, omdat die op een 2021 Kawasaki model kan rijden.

"Ondanks dat proefritten super belangrijk zijn en elke dealer wel demomodellen voor proefritten heeft staan, zijn er ook motorrijders die om wat voor reden dan ook liever een motor huren dan dat ze een proefrit maken", legt Zoontjes uit. "Die motorrijders bieden we nu de mogelijkheid dat met een 2021 Kawasaki te doen."

In 2016 gelanceerd als deelplatform waar elke motorrijder zijn eigen motor kon verhuren is MotoShare gaandeweg zijn plannen bij gaan stellen en is men het platform ook voor dealers beschikbaar gaan stellen. Of beter gezegd: moeten stellen, want de verhuur door particulieren was veel minder dan op voorhand was ingeschat. 

"We kregen vanuit ons dealernetwerk positieve respons en zijn daarom met MotoShare in gesprek te gaan, wat in deze unieke samenwerking heeft geresulteerd. In plaats van een tweedehands model van enkele jaren oud kunnen klanten nu op een 2021 Kawasaki model tijden."

Een soort motorhuur dus, maar dan in plaats van dat je naar een verhuurbedrijf moet gaan,  haal je de motor op bij de Kawa dealer bij jou om de hoek. 

Frank Zoontjes somt nog even de zeven voordelen van Kawasaki Rent op:
Je rijdt altijd op het nieuwste model
De motor is in perfecte staat dus geen onaangename verrassingen tijdens de rit
Snel, eenvoudig en veilig huren via MotoShare
Mogelijkheid tot het bijboeken van accessoires zoals navigatie, koffer(s) et cetera (in overleg met de dealer)
Mogelijkheid tot het bijboeken van een passende rij outfit (in overleg met de dealer)
Professionele uitleg over de werking en de features van de motor
Bij aanschaf van een nieuwe Kawasaki wordt 1 dag huurprijs verrekend (mits deze binnen 2 weken na verhuur bij de verhurende dealer wordt aangeschaft)

Dat laatste verklaart Zoontjes nog even nader: "het idee daarachter is om bij klanten die Kawasaki Rent gaan gebruiken als proefrit omdat ze ruim te tijd willen nemen, en vervolgens tot aankoop overgaan, de huurprijs van 1 dag te compenseren."

Uit gegevens van MotoShare blijkt dat bijna dertig procent van de huurders een motor huurt met de bedoeling dit model te kopen. Kawasaki Benelux voegt hier de landelijke dekking van haar dealernetwerk aan toe, plús bijna alle 2021 modellen. Voor de dealers geeft dit de mogelijkheid het demopark zo efficiënt mogelijk in te zetten voor een fractie van de moeite; met het huursysteem wordt de tijd voor het papierwerk met zo’n tachtig procent gereduceerd.

Meer informatie op www.kawasaki-rent.nl