Zoeken

Honda start batterijdeelservice voor elektrische riksja in India

29 oktober 2021
Honda Motor Co., Ltd. heeft vandaag plannen aangekondigd om in de eerste helft van 2022 een batterijdeelservice voor elektrische riksja driewieltaxi's in India te starten, met behulp van het Honda Mobile Power Pack e: (‘MPP e:’), Honda’s gloednieuwe draagbare en verwisselbare batterijen.

Terwijl de economie in India blijft groeien, neemt de vraag naar energie toe en groeit de luchtvervuiling. Om deze problemen aan te pakken, wordt er in het hele land gewerkt om het gebruik van hernieuwbare energie uit te breiden en actief te streven naar elektrificatie van de transportsector, die goed is voor ongeveer 20 procent van de uitstoot van broeikasgassen in het land.

Er zijn meer dan 8 miljoen auto-riksja’s in India en ze zijn tot op heden een essentieel middel voor het dagelijkse vervoer van mensen. In stedelijke gebieden worden deze riksja’s voornamelijk aangedreven door CNG (gecomprimeerd aardgas) en vormen ze een belangrijke uitdaging voor elektrificatie. 

Geëlektrificeerde mobiliteitsproducten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, hebben te maken met drie problemen: korte actieradius, lange oplaadtijd en hoge batterijkosten. Om India te ondersteunen bij het versnellen van de elektrificatie en het gebruik van hernieuwbare energie in het land uit te breiden, werkt Honda aan het elimineren van deze drie problemen door het gebruik van verwisselbare batterijen en het delen van dergelijke batterijen te stimuleren. Hiertoe start Honda in de eerste helft van 2022 een batterijdeelservice voor elektrische riksja’s, met behulp van MPP e:. 

Met het oog op deze nieuwe activiteit, begon Honda in februari 2021 met demonstratietests in India, waarbij 30 elektrische riksja-taxi’s in totaal meer dan 200.000 km hebben gereden. Door middel van deze tests identificeerde Honda problemen die moesten worden aangepakt en verifieerde het de levensvatbaarheid van het project. 

Honda’s batterijdeelservice stelt riksja-chauffeurs in staat om te stoppen bij de dichtstbijzijnde batterijwisselstations in de stad en een MPP e: die bijna leeg is te wisselen met een volledig opgeladen MPP e:. Het gebruik van deze service zal de bezorgdheid van de chauffeur over het leegraken van de batterijen aanzienlijk verminderen, evenals het risico wegnemen om zakelijke kansen met klanten te verliezen terwijl ze wachten tot de riksja-batterijen zijn opgeladen. 

Om met deze service te beginnen, zal Honda een lokale dochteronderneming oprichten in India die zal dienen als een servicebedrijf voor het delen van batterijen. De dochteronderneming zal een aantal Honda Mobile Power Pack Exchanger e:-batterijwisselstations installeren en een service bieden voor het delen van batterijen in de stad. Honda zal samenwerken met fabrikanten van elektrische riksja’s en de service eerst in geselecteerde steden beginnen en vervolgens in fasen uitbreiden naar andere gebieden. Minoru Kato, Chief Officer, Life Creation Operations, Honda Motor Co., Ltd. 
“Honda Mobile Power Pack (MPP) heeft een enorm potentieel om allerlei soorten apparaten te elektrificeren, inclusief kleine mobiliteitsproducten, en het gebruik van hernieuwbare energie uit te breiden. Door een batterijdeelservice aan te bieden in India, zal Honda bijdragen aan de versnelde elektrificatie van riksja’s en een uitgebreider gebruik van hernieuwbare energie. Daarnaast zal Honda mensen over de hele wereld meer plezier blijven bieden om hun levenspotentieel uit te breiden door het gebruik van het MPP verder uit te breiden naar grotere gebieden.”