Zoeken

Herstructurering Kawasaki Heavy Industries: spin-off Motorcycle & Engine divisie

3 november 2020
Kawasaki Heavy Industries heeft een spin-off van twee van z'n divisies aangekondigd: Rolling Stock en Motorcycle & Engine Business. De spin-off is onderdeel van het nieuwe 10-jarenplan dat KHI op 2 november heeft gepresenteerd.

De wereld is aan het veranderen. E-commerce is de nieuwe detailhandel geworden, wegen rond grote steden zijn volledig aan het dichtslibben en in de nieuwe economie staat niet meer het bezit, maar het beschikken over spullen centraal, de deel-economie. En dus verandert ook de manier waarop we ons (en goederen) met z'n allen gaan verplaatsen.

Om in de toekomst efficiënter te kunnen werken heeft KHI een herstructurering van haar bedrijfsopzet aangekondigd. Momenteel bestaat KHI uit 6 divisies, maar dat worden er in de toekomst nog maar 3.

Van de 6 divisies (Aerospace Systems Business, Energy System & Plant Engineering Busines, Precision Machinery & Robot Business, Ship & Offshore Structure Business, Rolling Stock Business en Motorcyle & Engine Business) zullen de Energy System & Plant Engineering en Ship & Offshore Structure divisies in april 2021 in een nieuwe Energy & Marine Engineering divisie worden geïntegreerd.

De divisies Rolling Stock Business en Motorcycle & Engine Business zullen als in oktober 2021 spin-off verder gaan. Het nieuwe bedrijf Rolling Stock gaat Aerospace Systems Business versterken als nieuwe divisie Land & Air Transportation Systems. De derde en laatste nieuwe divisie heet Motion Control & Motor Vehicles en is een samenvoeging van het nieuwe bedrijf Motorcycles & Engine en de Precision Machinery & Robot Business. De spin-off van de divisie Motorcycle & Engine Business heeft volgens KHI drie voordelen:
- Verbetering van de besluitvormingssnelheid door een nog grotere autonomie in bedrijfsbeheer te stimuleren en de kenmerken van business-to-consumer-bedrijven te benutten.
- Het merk versterken door producten en diensten aan te bieden die synchroon lopen met klanten, inclusief nieuwe lifestyle-aanbiedingen gericht op de post COVID-19-omgeving.
- De samenwerking binnen de industrie versterken en de markt nieuw leven inblazen door te focussen op naleving van milieuregelgeving en vooruitgang op het gebied van elektrische aandrijving en geavanceerde veiligheidstechnologieën.

De Power Sports Business, die een deel van de Motorcycle & Engine Business uitmaakt, omvat motorfietsen en off-road vierwielers en is Kawasaki's enige onderneming die gericht is op massaproductie en consumenten. 

De spin-off van dit bedrijf zal de besluitvorming versnellen, en wel het aanbieden van producten en diensten die zijn afgestemd op klanten - inclusief nieuwe lifestyle-aanbiedingen - Power Sports zal zijn rol als het vlaggenschipbedrijf van de Groep verder versterken bij het opbouwen van de sterke Kawasaki
merk.

Op korte termijn blijft KHI werken aan verbetering van onze financiële situatie. Wanneer men echter de bedrijfstak als geheel in een breed perspectief bekijkt, dan wordt de motorindustrie geconfronteerd met belangrijke zaken, zoals een vergrijzend klantenbestand en steeds strengere  milieuregels. 

Kawasaki versterkt de samenwerking binnen de bedrijfstak - bijvoorbeeld door de gezamenlijke ontwikkeling van elektrische aandrijving en geavanceerde veiligheidstechnologieën en door een grotere gemeenschappelijkheid van functionele onderdelen - om de groei in de Power Sports business te stimuleren en de markt nieuw leven in te blazen.

De Motorcycle & Engine Business start ook met innovatieve projecten om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Haar initiatieven omvatten het uitbreiden van bedrijfsmiddelen naar massaproductie bedrijven in samenwerking met de Precision Machinery & Robot Business, samenwerking op de markten voor landbouwmachines en graszoden in hydraulische systemen en motoren voor algemeen gebruik, en het bevorderen van de ontwikkeling van mobiliteit in de nabije toekomst, zoals door robotica en afstandstechnologieën op te nemen.