Zoeken

Test: Aprilia Mana 850 GT ABS

Identiteitscrisis?

17 december 2009
Inhoudsopgave
Test: Aprilia Mana 850 GT ABS
2 in 1
De ene...
... en de andere
Conclusie
Technische gegevens

Aprilia Mana 850 GT ABSZe hebben het voor ons motorrijders zo simpel mogelijk gemaakt. Verschillende soorten motorfietsen met hun eigen sterke – en zwakke – eigenschappen ingedeeld in hun eigen segment. Het maakt de keus voor welke motorfiets je wilt kopen vaak al een stukje gemakkelijker in et ruime aanbod dat er is. Zelfs als er dan al motorfietsen zijn die diverse eigenschappen combineren, dan vertegenwoordigen ze een eigen segment. Lekker gemakkelijk dus voor ons. Tenminste…. zo was het tot eind 2007.

Dat was namelijk het moment dat Aprilia de Mana op de markt bracht. Een motorfiets die verschillende soorten in één model samenbrengt. De Mana is qua design en motorinhoud een ‘gewone’, naakte motorfiets maar wel met bagageruimte en manier van schakelen die eerder in het motorscooter segment verwacht  kan worden. Een praktische motorfiets voor de (stads)forens die in de vrije tijd alles wil achter laten en lekker wil scheuren om zo maar even te zeggen.

De combinatie van uitersten maken het dat de Aprilia Mana niet zomaar in een hokje is te plaatsen. Maar door uitersten te willen combineren is het net zo gemakkelijk om in een identiteitscrisis te belanden. Nu is er ook nog een ‘GT’ uitvoering van de Mana op de markt. De motorwereld wordt al beïnvloedt door de huidige klimaat- en kredietcrisis, komt daar nu ook nog een crisis bij? Motorfreaks trok het motorpak aan en ging met de Aprilia Mana GT ABS op crisisonderzoek.
Aprilia Mana 850 GT ABS
Tekst: Edwin Loos
Foto's: Anita van Rooijen