Zoeken

Dorna: start MotoGP seizoen met dubbele race in Jerez

7 mei 2020
Als gevolg van de coronapandemie zit het land nog steeds behoorlijk op slot, maar Dorna denkt het 2020 MotoGP seizoen in juli te kunnen aftrappen met twee wedstrijden in Jerez. Een voorstel hiertoe is naar de Spaanse regering gestuurd.

Het regionaal bestuur van Andalusië, het stadsbestuur van Jerez de la Frontera en Dorna Sports zijn overeengekomen om de Spaanse overheid een voorstel te doen om, indien goedgekeurd, vanaf medio juli op het circuit van Jerez achtereenvolgens twee MotoGP en een WK Superbike race te organiseren.

De twee MotoGP races op het circuit van Jerez staan voor 19 en 26 juli gepland, waarbij de eerste race als Grand Prix van Spanje en de tweede race als Grand Prix van Andalusië de boeken in zal gaan. 

Het is onderdeel van het plan om de MotoGP kalender in Spanje te starten, na Jerez zou dan op Catalunya en Motorland Aragon worden geracet. Achterliggende gedachte is dat met gesloten grenzen er wel in eenzelfde land kan worden geracet, met open grenzen kan ook in andere Europese landen worden geracet.

Vooralsnog is het een plan, de start van de MotoGP ligt daarmee in handen van de Spaanse regering.