Zoeken

Uit de praktijk: Alpinestars Sektor

18 mei 2018
Ongeacht hoe groot je kledingcollectie is, er is altijd wel een favoriet waar je standaard als eerste naar grijpt. De Alpinestars Sektor is zo’n jack, om meerdere redenen.

De Sektor is een no nonsense, rechttoe rechtaan jack voor casual gebruik en ‘tussendoortjes’. Stel, je moet even een boodschap doen, dan heb je eigenlijk helemaal geen zin om je in je complete outfit te hijsen, dan wil je alweer terug zijn voordat je anders je pak aan had getrokken. Dan gris je dus een makkelijk jack en bent weg. Zo’n ‘gris-jack’ is de Sektor. Licht, flexibel en je zou nauwelijks het idee hebben Koud? Klein buitje? Je weet wel, tussen huis en schuur of zo... 't is net genoegdat het toch een motorjack is, als je niet heel lichtjes de protectie voelt zitten. Ik rij er nu bijna een jaar mee rond en vind het absoluut het einde. Heb het ook aangetrokken tijdens onze rondrit door Schotland (met een regenpak in de bagage, dat wel natuurlijk) en in combinatie met een spijkerbroek had ik soms echt het idee dat ik iets miste. Dat was dus ‘het gevoel dat je een motorpak aan hebt’, zo naturel zit ‘t. Dus is het een ideaal jack voor dit soort ritjes.

Daar komt nog een extra voordeel bij, namelijk dat het altijd voor het grijpen hangt. Ook als je er niet mee rijdt. Ik draag het jack net zo makkelijk voor dagelijkse zaken, zo lang het niet zó zonnig is dat je zonder kunt. Aan niks is te zien dat je met een motorjas rondloopt, dus loop je sowieso niet als een uithangbord in de stad. En als je dat vaak genoeg doet, wordt het gevoel  ‘zomaar een jas’ te pakken als je eens wél op de motor stapt, des te groter. Win-win. 

De Sektor is niet waterdicht, dat zou misschien het enige minpuntje zijn. Maar wel een lekker softshelljack. Twee buitenzakken, een binnenzak en als je het zo zou zien kun je de steekzakken ook als extra binnenzak gebruiken. Een rugprotector is los bij te bestellen, wat ik ook aan zou raden. Juist voor het idee van ‘aantrekken en klaar’, dan ben je ook écht in één keer klaar. Zoek je een goed, maar heel laagdrempelig jack, dan is de Sektor gewoon een heel goed idee. 

Adviesprijs: € 229,95

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Target Press