Zoeken

KTM roept 790 Adventure terug vanwege mogelijk probleem rempomp

6 mei 2021
KTM heeft een terugroepactie uitgerold voor de 790 Adventure modellen van 2019 en 2020. De remzuigerretourveer van de hoofdrempomp voldoet mogelijk niet aan specificatie, waardoor de rem mogelijk niet meer goed functioneert.

De veerconstante (de kracht die op de veer moet worden uitgeoefend) van de remzuigerretourveer van de hoofdrempomp ligt niet altijd binnen de gespecificeerde tolerantie, zo is uit onderzoek gebleken. 

Dit kan ertoe resulteren dat de remzuiger niet naar z'n oorspronkelijke positie terugkeert, wat ertoe kan leiden dat de voorrem niet goed meer functioneert. Om deze reden moet de veer worden vervangen bij de 2019 en 2020 790 Adventure modellen. 

Klanten worden per brief geïnformeerd met het verzoek contact op te nemen met de KTM dealer om een afspraak te maken. Op de site van KTM kun je op de 'Service' pagina checken of de terugroepactie voor jouw motor van toepassing is. 

Het vervangen van de veer is een klusje dat volgens KTM in ongeveer 35 minuten is geklaard en mag enkel door geautoriseerde KTM dealers worden uitgevoerd. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.