Zoeken

Ducati Top Employer voor 10e jaar op rij

19 januari 2024
Voor het tiende jaar op rij is Ducati het Top Employer certificaat toegekend, een erkenning die getuigt van de centrale rol die het bedrijf toekent aan medewerkers en de ontwikkeling van hun talent. Het streven naar excellentie, het talent en de passie van het personeel in Borgo Panigale zijn volgens Ducati de sleutel tot het succes.

Ducati is een van de beste werkgevers in Italië. Dit wordt bevestigd door het Top Employers Institute, de wereldwijde certificeringsinstantie voor uitmuntendheid op het gebied van Human Resources, die de in Bologna gevestigde fabrikant voor het tiende jaar op rij bij de bedrijven schaart die hun werknemers de beste arbeidsomstandigheden garanderen.

De Top Employer certificatie wordt afgegeven op basis van een evaluatieonderzoek naar HR-bedrijfsbeleid en -strategieën, dat zich uitstrekt over zes macrogebieden en twintig categorieën en respectievelijke Best Practices omvat, waaronder People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Wellbeing, Diversity, Equity & Inclusion en vele anderen.

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Ducati opnieuw bevestigd als een van de werkplekken die het meest toegewijd zijn aan het bevorderen van het welzijn en de groei van zijn werknemers als een strategisch onderdeel van het bedrijfsbeleid. Teamgeest, gevoel van verbondenheid, vastberadenheid en passie voor het merk en voor hun werk zijn enkele van de waarden die de Ducatisti van Borgo Panigale inspireren in hun dagelijks leven.

Voor Ducati vertegenwoordigt de certificering het hoogtepunt van een traject gericht op het voortdurend verbeteren van de professionele ervaring van haar werknemers. Opleidingsplannen, IT-beveiliging, valorisatie van diversiteit en gendergelijkheid, inclusieve en duurzame bedrijfscultuur, digitalisering en technologische innovatie: dit zijn slechts enkele van de initiatieven die hebben bijgedragen aan het positioneren van Ducati onder de Top Employer Italy 2024-bedrijven.Raffaella Ponticelli, Ducati Human Resources Director:
“Het feit dat we voor het tiende jaar op rij gecertificeerd zijn als Top Employer bevestigt het cruciale belang dat we toekennen aan de menselijke component bij Ducati en onze toewijding aan het aanmoedigen en ontwikkelen van het talent en de competenties die binnen het bedrijf aanwezig zijn. 

Met meer dan 2000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen over de hele wereld, die tot verschillende nationaliteiten behoren en verschillende culturele achtergronden hebben, wordt het nog belangrijker om een bedrijfsbeleid te hebben dat de persoon in het middelpunt van de strategie plaatst en het gevoel van verbondenheid, wederzijdse ondersteuning en opleidingsmogelijkheden. 

Bij Ducati maakt ieder van ons deel uit van één grote familie die wil winnen en succes wil behalen op alle gebieden, en zo wil bijdragen aan de algemene groei van het bedrijf.”


Het afgelopen jaar bleek een groot succes voor de Italiaanse motorfietsfabrikant die, mede dankzij de expertise en passie van het team van dames en heren van Borgo Panigale, voor het tweede jaar op rij wereldkampioen wist te worden in de MotoGP en Superbike en de titel van het Supersport Wereldkampioenschap winnen.

Deze prestaties weerspiegelen het voortdurende streven naar uitmuntendheid van de mensen die bij Ducati werken, die dagelijks streven naar het gemeenschappelijke doel om steeds prestigieuzere resultaten te bereiken en bij te dragen aan het creëren van waarde en innovatie.