Zoeken

Tom Sykes positief over eerste test Puccetti Kawasaki Jerez

6 december 2022
Als gevolg van regen was de tijd op de baan aanzienlijk ingekort, maar desondanks zijn Tom Sykes en Kawasaki Puccetti Racing zeer positief over de eerste wintertest op het circuit van Jerez.

Na vier seizoenen, waarvan drie in het BMW Motorrad WorldSBK fabrieksteam en een seizoen Ducati in het BSB, is Tom Sykes weer terug bij het merk waarmee hij zijn grootste successen in het WorldSBK heeft gehaald, met de wereldtitel in 2013 en het vice-wereldkampioenschap in 2012, 2014 en 2016.

Sykes, die in het Puccetti Racing Team van Manuel Puccetti voor 2023 de plaats heeft ingenomen van Lucas Mahias, werd afgelopen week weer herenigd met de ZX-10RR tijdens een tweedaagse test op het circuit van Jerez de la Frontera, naast beide KRT fabrieksrijders Jonathan Rea en Alex Lowes en Scott Redding op de BMW Motorrad M 1000 RR. 

Als gevolg van zware regen en het feit dat het aantal testdagen al enkele jaren zeer is beperkt werd de eerste dag volledig geschrapt en kwam Sykes, net als Rea en Lowes, pas de tweede namiddag in actie op een redelijk opgedroogde baan. 

Ondanks de sterk ingekorte tijdsduur kon de test volgens het team als positief worden beschouwd. Het was voor Sykes een eerste kennismaking met de nieuwe ZX-10RR en het Puccetti Racing team, om de Ninja op zijn rijstijl aan te passen. 

In totaal legde de 2013 Kawasaki wereldkampioen 35 ronden af, met een beste tijd van 1'40.949 wat slechts een seconde langzamer was dan zijn voormalige teamgenoot Jonathan Rea op de fabrieksmachine. 

Hoewel het Italiaanse team slechts enkele uren beschikbare tijd had waren de technici toch in staat om onder andere nieuwe STM koppelingen, nieuwe Brembo remmen en nieuwe Marchesini velgen te testen, naast dat het zitje, de voetsteunen en de clip-ons op de rijstijl van Sykes moesten worden aangepast. 

Manuel Puccitti
“Helaas moesten we genoegen nemen met een paar uur waarin de baan droog was, maar die waren genoeg om meteen snel te zijn, en niet ver van de rondetijden van de officiële Kawasaki-rijders. Team en rijder werkten heel goed samen, en Tom paste zich snel aan de elektronica aan die hij al meer dan een jaar niet had gebruikt."

"We zijn erin geslaagd om veel nieuwe dingen te proberen, die we eind januari hier in Jerez opnieuw zullen proberen. Het debuut van Sykes op onze motor was ongetwijfeld positief, wat het hele team enthousiast maakte.”


Tom Sykes: 
“Het was fijn om op bekend terrein te zijn. De test zelf, eerlijk gezegd? Ik sprak voor de test met een vriend en hij vroeg me wat mijn verwachtingen waren. Ik gaf hem mijn antwoord en we gingen zelfs voorbij dat antwoord."

"Ik ben heel blij, om eerlijk te zijn, want alles bij elkaar genomen was het heel leuk om met het hele Kawasaki Puccetti Racing-team aan de slag te gaan om de relatie aan te gaan. En gewoon echt enkele belangrijke punten te proberen te begrijpen."

"Helaas was was de test vanwege de weersomstandigheden erg ingekort, maar eerlijk gezegd was ik aangenaam verrast door het eindresultaat. Vanaf hier weten we dat we een duidelijk plan hebben. Over het algemeen weten we nu vanaf waar we kunnen werken. Ik ben blij en kijk uit naar meer tijd met het team en tijd op de baan met de motor in de volgende test.”

De volgende test van Sykes staat gepland voor januari, opnieuw op het circuit van Jerez.