Zoeken

Ongekende groei Isle of Man TT dankzij nieuwe digitale strategie

29 juni 2023
De Isle of Man TT Races zitten behoorlijk in de lift. Dankzij een nieuwe Digital Broadcast Strategy is een onverwachte en ongekende groei gerealiseerd via het digitale kanaal en social media van maar liefst 228%.

Een fundamenteel onderdeel van de nieuwe broadcast strategie was de introductie van het streaming platform TT+. Nu in het tweede jaar, na vorig jaar april te zijn gelanceerd, heeft het kanaal de zichtbaarheid en toegankelijkheid voor internationale fans aanzienlijk verbeterd. 

Ten opzichte van het eerste jaar 2022 is tot nu toe een groei van het aantal abonnees van 66% gerealiseerd, wat betekent dat TT+ nu 220.000 abonnees uit 180 verschillende landen heeft vergaard. Beschikbaar als eenmalige aankoop voor € 26,99 werden via TT+ alle races live uitgezonden, inclusief voor- en nabeschouwingen, exclusieve interviews en insights. 

Het best bekeken was het live verslag van de RST Superbike TT op zondag 4 juni, gevolgd door de Milwaukee Senior TT op zaterdag 10 juni. Europese kijkers waren goed voor 81% van het totaal aantal live-streamers, van de resterende 19% kwam het grootste deel uit Amerika en Australië. Hoewel het Britse publiek groeide ten opzichte van het eerste jaar, liep het Britse marktaandeel ten opzichte van de andere territoria met 11% terug, wat een bevestiging is van de toegenomen internationale bereik van de TT+ Live Pass. 

Mocht je de 2023 Isle of Man TT hebben gemist, TT+ Live Pass is nu beschikbaar voor het gereduceerde tarief van £9.99, je krijgt dan toegang tot 40 uur aan on-demand tv-verslag. 

Naast live-uitzending op TT+ konden de races ook via de officiële Live Timing Service worden gevolgd, welke in 2022 compleet was vernieuwd om de gebruikerservaring te verbeteren. TT's Live Timing Service zag een groei van 25%. Tot slot konden de races via Radio TT worden gevolgd en ook daar werd een flinke groei van 29% gerealiseerd, hoewel dat publiek grotendeels uit het Verenigd Koninkrijk kwam.