Zoeken

2020 Isle of Man TT gecancelled

16 maart 2020
De Council of Ministers van het eiland Man heeft besloten om de 2020 Isle of Man TT te cancellen in verband met het coronavirus. De 2020 Isle of Man TT stond gepland van 30 mei tot 13 juni.

 

Voor de tweede keer deze eeuw heeft het eiland Man hét hoogtepunt van het jaar, de roemruchte Isle of Man TT, moeten annuleren. De vorige keer vanwege de uitbraak van mond en klauwzeer in het Verenigd Koninkrijk, ditmaal vanwege de inmiddels wereldwijde pandemie van het coronavirus. 

Volgens Laurence Skelly, Minister for Enterprise, is de beslissing niet lichtzinnig genomen en zijn alle opties in overweging genomen, inclusief het verschuiven van het event en het uitstellen van de beslissing tot een later moment. 

"Met restricties van het aantal bezoekers in de nabije toekomst wilden we nu een beslissing nemen om bedrijven, bezoekers en alle betrokken aandeelhouders te tijd te geven om de gevolgen van deze beslissing te managen," zegt Skelly. "Het eiland Man en de Isle of Man TT worden geconfronteerd met unieke uitdagingen aangaande COVID-19 en deze beslissing geeft teams, rijders, sponsoren en aandeelhouders van het event en bezoekers van over de hele wereld zekerheid."

De beslissing is ook genomen om bewoners en zorgmedewerkers te verzekeren dat de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Man de hoogste prioriteit hebben van de Isle of Man regering.

Het Motorsport Team van het departement blijft samenwerken met de Manx Motor Cycle Club aan de 2020 Classic TT en Manx Grand Prix, waarvan de aanvang voor 22 augustus staat gepland.