Zoeken

Triumph roept Trophy SE terug om verkeerde routing remleiding

24 maart 2020
Triumph heeft een terugroepactie uitgerold voor de Trophy SE. De remleiding van de voorrem kan langs de bekabeling van het contactslot schuren, waardoor de motor kan komen stilvallen.

 

Mocht je in het bezit zijn van een Triumph Trophy SE die tussen 16 januari 2012 en 5 oktober 2016 is geproduceerd, dan adviseren we je om even bij je Triumph dealer op de koffie te gaan. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de remleiding van de voorrem mogelijk langs de bekabeling van het contactslot kan schuren.

Triumph ontving een eerste melding van geschaafde bekabeling van een Britse klant in augustus 2018, wat destijds als onjuist onderhoud werd afgedaan. In de periode september tot december 2019 ontving Triumph nog eens drie meldingen vanuit de markt, waarop een nieuw onderzoek werd gestart. 

Dat onderzoek wees uit dat de leiding van de voorrem verkeerd was gelegd, waardoor deze onbedoeld langs de kabelboom van het contactslot schuurde. Door de remleiding iets te verleggen is het probleem opgelost. Een werkje dat door de dealer zo is gefixt.