Zoeken

Kawasaki vraagt patent aan voor directe injectie Supercharger

20 januari 2020
De tweede generatie Kawasaki's eenliter Supercharger zou wel eens directe inspuiting kunnen krijgen. Team Green heeft patent aangevraagd voor supercharged motorblok dat met dubbele injectie is uitgerust.

Uit patenttekeningen die door Kawasaki zijn gedeponeerd is duidelijk af te leiden dat bij Team Green wordt gewerkt aan dubbele injectie voor het Supercharger motorblok - een injector bij de gasklep en een die rechtstreeks in de cilinder inspuit. 

Nu is directe injectie niets nieuws, in de autoindustrie is het met de steeds strenger wordende eisen weer van zolder gehaald omdat met direct inspuiten de verbrandingskamer wordt gekoeld - wat op zijn beurt weer goed is voor het terugdringen van NOx.

Nu kleven d'r ook nogal wat nadelen aan directe inspuiting - een daarvan is dat je een veel minder efficiënte verbranding hebt omdat de benzine minder kans heeft om te vernevelen. Door te kiezen voor een hybride systeem met twee injectoren, zoals Kawasaki volgens dit patent heeft gedaan, worden de nadelen van directe injectie tot het minimale teruggebracht.