Zoeken

Toestand Fausto Gresini zorgelijk

19 februari 2021
De toestand van Fausto Gresini is nog steeds zorgelijk. De 60-jarige teameigenaar is weer in een kunstmatige coma gebracht omdat zijn longfunctie als gevolg van COVID-19 sterk achteruit is gegaan.

De presentatie van het Gresini Moto2 en Moto3 team afgelopen woensdag het het team bij de toestand van Fausto Gresini stilgestaan, maar waren behalve woorden van beterschap geen uitspraken over de Fausto's toestand gedaan. 

Dat het echter niet goed ging was toen al bekend, op maandag had Fausto's zoon Lorenzo nog verklaard dat Fausto een terugslag had gehad en de zuurstofopname in zijn bloed zorgelijk was. 

In een persbericht heeft het team nu een update gegeven van de toestand van Gresini, die al sinds 30 december afgelopen jaar op de speciale COVID-19 intensive care afdeling van het ziekenhuis van Bologna ligt. 

"Fausto Gresini ligt nog steeds op de intensive care vanwege aanhoudend ernstige respiratoire insufficiëntie (ademhalingsfalen, red.) na een COVID-19 infectie", zegt behandelend arts Dr. Nicola Cilloni. "Helaas zijn er complicaties opgetreden die het huidige klinische beeld kritiek maakten."

"Het ziekenhuispersoneel zet de behandeling voort met de hoogst mogelijke intensiteit, in de hoop op herstel van de orgaanfunctionaliteit - die ernstig aangetast is. Hij wordt nog steeds ondersteund door een mechanisch beademingsapparaat en in een medisch geïnduceerde coma."