Zoeken

MotoGP Gossip: Joan Mir naar Honda?

4 januari 2022
We zitten nog midden in de winterstop, maar de geruchtenmolen van de MotoGP draait al op volle toeren. Naar verluid wordt bij Honda alles uit de kast getrokken om 2020 kampioen Joan Mir voor 2023 te tekenen.

De Suzuki fabriekscoureur mag er het afgelopen jaar niet in zijn geslaagd om zijn titel te prolongeren, maar gegeven het feit dat Suzuki de GSX-RR amper had doorontwikkeld en pas tegen het eind van het seizoen met een Ride Height Device kwam, is zijn derde plaats in de eindstand zonder meer indrukwekkend te noemen. 

Nu Marc Marquez is geveld met dezelfde oogblessure als in 2011 (wat destijds al bijna einde carrière had betekend) en daardoor mogelijk zelfs de pre-season testen zal moeten missen, is Honda volgens de geruchten op zoek naar een 'winnende rijder' voor de toekomstige line-up. 

Volgens GPone.com zou de deal tussen Honda en Mir al voor aanvang van het seizoen worden afgerond. "Honda probeert angstvallig een winnende rijder te tekenen en dat is de juiste stap", zegt Carlo Pernat van GPone.com. 

Volgens GPone heeft Honda twee rijders in het vizier, Fabio Quartararo en Joan Mir, maar ligt het meer voor de hand dat Honda voor Mir zal gaan omdat hij minder kost dan Quartararo. Beide coureurs hebben trouwens aangegeven dat verlenging van het huidige contract zal afhangen van de doorontwikkeling van de machines deze winter. 

Bron: GPone.com