Zoeken

Franco Morbidelli uitgeschakeld voor Sepang en Qatar test

6 februari 2024
Als gevolg van een crash tijdens een privé test afgelopen week op Portimao zal Franco Morbidelli de MotoGP testen op Sepang en Qatar moeten missen. De Pramac Ducati coureur is weliswaar in een goede conditie, maar heeft van de arts het dringende advies gekregen het de komende 3 weken nog rustig aan te doen.

Het circuit van Portimao was eind januari toneel voor een door Ducati geïnitieerde 2-daagse WorldSBK test, waar naast bijna het hele WorldSBK startveld ook de Ducati MotoGP coureurs op Ducati Panigale V4 R motoren aantraden, met uitzondering van Jorge Martin. In de namiddag ging Franco Morbidelli onderuit en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar hij uit voorzorg een nachtje moest blijven.

Ondanks dat hij zich daarna goed voelde besloot Morbidelli eerst een medische check te ondergaan voordat hij zou besluiten al dan niet naar Sepang af te reizen, en wist dat hij daardoor sowieso de eerste twee dagen van de Sepang Test zou missen. 

Na de resultaten van de verschillende onderzoeken te hebben bestudeerd, die een goed beeld van de medische toestand schetsten, heeft Prof. Franco Servadei Morbidelli aanbevolen om uit voorzorg de komende drie weken geen sportieve activiteiten te doen, waardoor hij niet alleen de Sepang test, maar ook de Qatar test van over 2 weken zal moeten missen.

Morbidelli zal naar verwachting de eerste race van het seizoen in Qatar terugkeren, tijdens de officiële MotoGP testen zal zijn plaats in het Pramac Racing team worden ingekomen door Ducati testrijder Michelli Pirro.