Zoeken

Test: Kawasaki Z familie

De beste

15 mei 2017

Maar goed! Wat is nou uiteindelijk de beste machine voor als je eens echt los Zou willen op een circuit? Helaas valt dan de Z300 toch redelijk snel af. Hier op Mettet Zou het nog wel lukken, maar je Zit al snel aan de limiet van het machientje als het circuit iets langer wordt.
Of je nou drie,

zes,

negen...

of tien rijdt, leuk is het sowieso
Aan de andere kant Zou je nog best menig coureur het leven Zuur kunnen maken door in onmogelijke gaatjes te schieten en Ze op stuurkunst nog een poepje te laten ruiken… het kán, maar je moet wel erg graag willen.

HetZelfde in omgekeerde vorm geldt een beetje voor de Z1000. Natuurlijk staat deZe op het vlak van vermogen bovenaan de voorkeurslijst, het is voornamelijk het ‘vechten met de beer’ gevoel dat ‘m nekt. Samen met de grondspeling, wat je dus een extra investering van een set aftermarket uitlaten kost.

Nee, dan is de Z900 als kant en klare fiets een stuk beter af. Legt het nauwelijks af op de 1000, maar kan Zich wel beroepen op een betere Zit, betere handling en dus minder moeite. En dat kun je dan weer snel vertalen in meer pleZier. Maar…. Dat gaat voor de Z650 ook op. Die kan wel nog weer ietsje minder vermogen hebben, het is wel een tweecilinder met een stuk meer beleving. Bovendien Zit er nog wel ‘genoeg’ vermogen in én is ‘ie ook weer een stukje lichter.

Denk dat de strijd tussen de Z650 en Z900 nog Zomaar niet beslecht is en ook veel meer afhankelijk is van de berijder. Komt nog bij dat een circuitdagje op motoren als dit voor een groot deel ook onder de noemer ‘fun’ valt, als je wilt racen koop je toch veel sneller iets anders. En fun is in grote mate aanweZig op de 65o. Nou maak je sowieso met geen van deZe motoren een slecht figuur en het is maar net waar je hart ligt, maar het ideaal ligt Zoals Zo vaak wel opnieuw in het midden. En Zo hoort het.

Voor wat het waard is hebben we ons kostelijk vermaakt op heel uiteenlopende motoren en dat is toch een beetje waar het om gaat. En aan het eind van de dag knoop je je tas weer achterop en tuft moeiteloos naar huis waar je je wederhelft oprecht kunt vertellen dat je een leuke dag hebt gehad.