Zoeken

Introductie Suzuki V-Strom 650 ABS

Introductie Suzuki V-Strom 650 ABS

4 juli 2011
Inhoudsopgave
Introductie Suzuki V-Strom 650 ABS
Oude wijn in nieuwe zakken, of...
toch een lekker ding
Conclusie
Technische gegevens

Van Neushoorn naar Gladiator

Suzuki 2012 V-Strom 650 ABS

Vernieuwingen, je komt er niet onderuit als je de concurrentie voor wilt blijven. Echter, wat nou als je een motor in huis hebt die ondanks zijn leeftijd het nog steeds verdomd goed doet en nog steeds volle zalen weet te trekken? Verander té veel aan het concept en je hebt grote kans dat liefhebbers de motor ineens links laten liggen, terwijl té weinig verandering die liefhebbers weer teleur zal stellen. Suzuki_V-Strom_2011_PV2N5648Voor het ontwikkelingsteam van Suzuki was het dan ook geen eenvoudige opgave de om van de ook in Nederland enorm populaire V-Strom 650 een nieuwe generatie te ontwikkelen.

Hoewel ook binnen onze redactie iedereen het er wel mee eens was dat het hoog tijd was dat Suzuki de V-Strom een flinke update zou geven, kwam het bericht een maand geleden als donderslag bij heldere hemel. Met termen als ‘de nieuwe middenklasser’ en ‘tijd voor nieuwe avonturen’, vergezeld met de nodige teaser foto’s, werd de wereld klaargestoomd voor een nieuwe allroad. Maar, zo enthousiast als de Japanners over het nieuwe model (waarvan angstvallig de naam geheim werd gehouden) blijkens het geteaser ook waren, zo groot was de teleurstelling toen bleek dat het ‘slechts’ een V-Strom 2.0 betrof. Géén totaal nieuw concept à la Honda Crossrunner, géén tot 800cc opgeboorde nieuwe V-Strom, maar gewoon dezelfde V-Strom 650 zoals we die sinds z’n introductie in 2004 kennen, zij het gekleed in een nieuw jasje.

Dat de Japanners wel degelijk een reden hadden om zó enthousiast te zijn over het nieuwe model werd ons echter snel duidelijk in de prachtige bergachtige omgeving en het kustgebied van het in Kroatië gelegen Split, waar de 2012 V-Strom 650 ABS aan de wereldpers werd voorgesteld.

Tekst: Ed Smits
Fotografie: Allessio Barbanti, Markus Jahn