Zoeken

Yamaha viert 60-jarig jubileum dit weekend in WSBK en EWC met speciale kleuren

16 september 2021
Ter viering van het 60-jarige jubileum treed Yamaha dit weekend in het WK Superbike én de Bol d'Or 24-uurs race aan in dezelfde Anniversary kleuren als vandaag aangekondigd voor de 60th Anniversary YZF-R series.

Opgericht in 1955 begon Yamaha haar Grand Prix wegrace avontuur in 1961 tijdens de Grote Prijs van Frankrijk. Twee jaar later was de eerste overwinning een feit en sinds die tijd heeft Yamaha 517 overwinningen en 82 rijders, constructeurs en teamtitels gewonnen. 

Om bij zes decennia wegrace stil te staan zullen zowel het Pata Yamaha with Brixx WorldSBK fabrieksteam als het GRT Yamaha WorldSBK satellietteam dit weekend in de speciale wit/rode kleuren aantreden. 

Daarnaast zullen ook het GMT94 WorldSSP team en het YART Yamaha Official EWC Team dit weekend in de 60th Anniversary kleuren aantreden. Dezelfde kleuren zijn uiteraard ook naar de rijders en de teamleden doorgezet. 



Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager:
“In de afgelopen 60 jaar is Yamaha een van de belangrijkste spelers geweest in de Grand Prix motorraces op de weg en we zijn allemaal erg trots op deze ongelooflijke geschiedenis. Vandaag kunnen we met plezier terugkijken op het grote succes dat we samen hebben behaald, met enkele van de grootste namen in deze sport, en hoe we onze race-activiteiten hebben kunnen uitbreiden naar alle hoeken van het motorracen. 

Deze kleurstelling is een eerbetoon aan waar het allemaal begon, tijdens de Franse Grand Prix in 1961, en we kijken ernaar uit om de rode en witte kleuren terug te zien naar onze Yamaha R1-motoren in WorldSBK en EWC, evenals onze Yamaha R6 in WorldSSP. We willen dit moment gebruiken om al onze fans, supporters en medewerkers te bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. 

Bedankt aan al onze sponsors, we zijn dankbaar dat ze ermee hebben ingestemd om samen met ons deel uit te maken van deze eenmalige livery, en een speciale dank gaat uit naar Remo Gobbi van Pata Snack voor zijn voortdurende steun en samenwerking.”