Zoeken

WSBK Misano: twee uit drie voor Bautista

12 juni 2022
Race 2 van het WK Superbike op het circuit van Misano was er geen maat op Alvaro Bautista. De Aruba.it Ducati coureur finishte ruim 7 seconden voor Toprak Razgatlioglu en liep 12 punten verder uit op Jonathan Rea, die op 4 seconden van Ruben Rinaldi genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Met een asfalttemperatuur volgens Pirelli van 57° Celsius zou het in race 2 van het WK Superbike op het circuit van Misano opnieuw zware dobber worden om Bautista van een tweede overwinning af te houden, wetende dat wanneer die temperatuur boven de 50° Celsius ligt de Ducati oppermachtig is.

Na in de ochtend zijn eerste overwinning van het seizoen te hebben gescoord was Toprak ook in race 2 voor de standaard SCX achterband gegaan, waar Bautista vast bleef houden aan de SCXB en Jonathan Rea weer terug was gegaan naar de SCXA die hij ook in race 1 had gebruikt.

Opnieuw nam Toprak kopstart in de race, voor Alvaro Bautista, terwijl Jonathan Rea bij de start door Ruben Rinaldi een plaats terug werd gezet, maar zich in bocht 2 buitenom weer terugvocht naar de derde plaats.

Terwijl Bautista naar het achterwiel van Toprak reed hield Rea zijn derde plaats slechts twee ronden vast en was daarna kansloos tegen Ruben Rinaldi, die op steenworp afstand van dit circuit is opgegroeid.

Aan de kop van het veld wist Toprak zes ronden de aanvallen van Bautista te pareren, maar had daarna geen antwoord toen de 37-jarige Spanjaard wél een succesvolle aanval wist te doen. De regerend wereldkampioen haalde alles uit de kast om Bautista niet weg te laten lopen, waarbij meer dan eens het voor- of achterwiel weggleed, maar moest hem toch laten gaan, waarna het een gelopen race was.

Met een voorsprong van 7 seconde schreef Bautista zijn 6e overwinning van het seizoen bij, Toprak Razgatlioglu finishte op de tweede plaats, terwijl de derde en laatste podiumplaats op 4 seconden van de regerend wereldkampioen naar Ruben Rinaldi ging. Op bijna 4 seconden van Rinaldi werd Jonathan Rea op de vijfde plaats afgevlagd, na de DNF op Assen de tweede keer dit seizoen dat hij niet op het podium is gefinisht.

Op 4 seconden van Rea maakte Iker Lecuona de top 5 compleet. De voormalig KTM MotoGP coureur was liggend op de zevende plaats lange tijd met Axel Bassani en teamgenoot Xavi Vierge in gevecht om de vijfde plaats geweest. Vierge ging in de 11e ronde in bocht 11 keihard onderuit, terwijl Bassani in de slotfase terugviel en nog door Andrea Locatelli werd ingehaald.

In de strijd om de wereldtitel heeft Bautista zijn voorsprong op Jonathan Rea tot 36 punten vergroot, terwijl Toprak Razgatlioglu nu 79 punten achter ligt. Met nog maar 4 van de 12 te rijden ronden kan het echter nog alle kanten op gaan.