Zoeken

WK Superbike in 2020 naar Catalunya

29 oktober 2019
De volledige 2020 kalender moet nog bekend worden gemaakt, maar het volgend jaar maakt het circuit van Catalunya voor het eerst deel uit van de WK Superbike kalender, zo heeft Dorna vandaag bekend gemaakt. Het nabij Barcelona gelegen circuit wordt het zesde Spaanse circuit waar het WK Superbike is geweest.

Albacete, Jarama, Valencia, Jerez en Aragon zijn het circuit van Catalunya voorgegaan als organisator van een WK Superbike event, de laatste twee circuits nog dit seizoen. De Catalaanse race zal plaatsvinden het weekend van 18-20 september 2020. 

Gregorio Lavilla, Dorna Manager:
We hebben grote verwachtingen van de nieuwe aanvulling op de 2020 WK Superbike kalender. Het ciruit heeft veel memorabele races georganiseerd in verschillende motorsport disciplines en het WK Superbike kan niet wachten om bij die lijst aan te sluiten. Met zulk een rijk erfgoed op het gebied van motorracen in Spanje en de regio belooft de Catalaanse ronde van het WK Superbike een groot succes te worden voor alle betrokken partijen.


Ricard Cardús van Circuit Catalunya hoopt op een lange samenwerking met het WK Superbike, maar het is de vraag of het een commercieel succes gaat worden. Door de suprematie van Spaanse coureurs in de Grand Prix gaat alle aandacht in Spanje naar de MotoGP uit en zijn Spaanse fans niet echt voor het WK Superbike te porren. 

Ricard Cardús:
We verheugen ons het WK Superbike voor het eerst naar Catalunya te brengen - we willen voor de fans een feest organiseren met veel activiteiten rond het event. Er zal een limiet zijn op de kaartverkoop van 30.000 tickets, om de bezoekers een exclusieve ervaring te bieden. We hopen dat het event een klassieker op de agenda van de fans gaat worden.