Zoeken

WK Superbike Imola: race 2 vanwege regen geannuleerd

12 mei 2019
Na eerst de race met meer dan een uur uit te hebben gesteld zat er voor de wedstrijdleiding niets anders op dan de tweede race van het WK Superbike af te blazen. Het is het tweede raceweekend op rij dat een race is geannuleerd.

De meningen waren in de paddock verdeeld over er nu wel of niet kon worden geracet, nadat het zoals voorspeld na afloop van de Supersport race keihard was gaan regenen. In de hoop dat het zou opklaren werd de start tot twee maal toe uitgesteld, maar toen duidelijk werd dat het zeker tot maandag blijft regenen nam de wedstrijdleiding de beslissing om de resterende races van de dag te annuleren. 

Het merendeel van de coureurs kon zich wel vinden in die beslissing, Jonathan Rea was een van de weinige coureurs die wel had willen racen. Niet vreemd, in de natte warm-up training was Rea al ruim een seconde sneller dan iedereen geweest en had in de regenrace behoorlijk wat punten kunnen inlopen op Alvaro Bautista, die voor aanvang van het raceweekend nog 53 punten voorsprong had en voor het eerst dit seizoen niet kon vechten om de overwinning. 

Bautista daarentegen was een van de fervente voorstanders van het afblazen van de race. Volgens Bautista is het circuit van Imola onder droge omstandigheden al veel te gevaarlijk en zou het eigenlijk helemaal niet op de kalender mogen staan, omdat er volgens hem te weinig uitloopzones zijn. 

Bautista verklaarde na afloop dat dát wat hem betreft het grootste probleem was en niet zozeer de hoeveelheid regen. De layout van het circuit met veel hoogteverschillen maakt wel dat er op veel plaatsen zolang als het regent water op de baan blijft staan, zoals bijvoorbeeld Aqua Minerali. 

Het is het tweede raceweekend op rij dat de wedstrijdleiding een race heeft moeten annuleren. In Assen ging de Tissot Superpole Sprintrace niet door omdat het was gaan sneeuwen.