WK Superbike Argentinië: Rea domineert ook race 2

13 oktober 2019
Er was vandaag geen maat op Jonathan Rea. Na enkele uren eerder de Tissot Superpole sprintrace te hebben gedomineerd schreef Rea ook race 2 op naam. De vijfvoudig wereldkampioen finishte 5 seconden voor Chaz Davies, die een ijzersterke inhaalrace reed en meer dan negen seconden voor Toprak Razgatlioglu werd afgevlagd.

Met een buitentemperatuur van 21°C en een asfalttemperatuur van 37°C waren de omstandigheden in race 2 nagenoeg gelijk aan de Tissot Superpole sprintrace, waardoor er wederom serieus kon worden geracet.

Onder beduidend betere condities dan zaterdag had Rea al in de warm-up de toon gezet met een verplettering van het ronderecord van afgelopen jaar met maar liefst anderhalve seconde, een tijd waar hij in de 10 ronden lange sprintrace nog eens viertiende seconde afsnoepte.

Waar Bautista in de sprintrace nog enigszins zicht op Rea had weten te houden ging het de Aruba.it Ducati coureur in race 2 beduidend slechter af. In de zesde ronde kreeg Bautista weliswaar de leiding in de race, nadat Rea vijf ronden lang de race had gedomineerd, maar dat was omdat de vijfvoudig wereldkampioen zich aan het eind van het rechte stuk had verremd en daardoor van de uitloopzone buiten de baan gebruik had moeten maken.

Twee ronden later was de pikorde echter weer hersteld en had Rea weer de leiding in de race, waarna Bautista onder druk van teamgenoot Chaz Davies kwam te staan, die gestart vanaf de vierde plaats op de grid na een slechte start een ijzersterke inhaalrace reed en na 10 ronden in het achterwiel van Bautista zat, om hem een ronde later op het rechte stuk voorbij te gaan.

Ook een derde plaats zat er voor Bautista niet in, na door Davies te zijn gepasseerd zat Toprak Razgatlioglu in z'n achterwiel. Bautista leek te worstelen met grip en moest ook de Turkish Peccutti coureur laten gaan, waarna hij onder druk van Michael van der Mark kwam te staan, die met nog vijf ronden te gaan de vierde plaats van Bautista overnam.