Zoeken

Tom Sykes positief over 2019 BMW S1000RR

19 december 2018
De countdown naar de rentree in het WK Superbike is voor BMW begonnen. Op het circuit van Almeria heeft het BMW Motorrad WorldSBK Team een eerste succesvolle test met de 2019 S 1000 RR afgerond. Door rijders Tom Sykes en Markus Reitenberger werd waardevolle informatie vergaard voor de doorontwikkeling van de nieuwe racer.

Na een eerste kennismaking met de Superstock versie van de nieuwe RR eind november in het Franse Miramas, waar beide coureurs hun feedback gaven voor wat betreft clipons, voersteunen, tank, zadel, windscherm en display, dingen die daarna in München werden geïmplementeerd, was het circuit van Almeria toneel voor een eerste serieuze test van de 2019 S 1000 RR, waarvoor de eerste raceonderdelen als remmen en vering al beschikbaar was. 

Volgens BMW Motorrad Motorsport Directeur Marc Bongers was het doel van de test in Almeria een shakedown van de superbike, waarbij enerzijds de modificaties die naar aanleiding van de eerste test in Frankrijk aan de machines waren doorgevoerd konden worden geëvalueerd, terwijl tegelijkertijd de eerste raceonderdelen konden worden getest. 

"We hebben belangrijke ervaringen opgegaan voor komende testen en we kunnen zien dat we de juiste weg in zijn geslagen," zegt Marc Bongers. "We weten wat ons de komende tijd te doen staat. Natuurlijk, na twee dagen testen sta je nog maar aan het begin, maar we zijn erg blij met de basis van de machine en wat het team de afgelopen paar maanden heeft bereikt. Bij de volgende test in Jerez zullen we ons voor het eerst kunnen meten met de concurrentie en precies weten waar we staan. We kijken hier op zich wel naar uit, maar willen ons voornamelijk op onze eigen doelen richten en ons niet laten afleiden door de concurrentie."

In Almeria werd door beide coureurs in twee dagen tijd veel werk verricht. Zowel Tom Sykes als Markus Reitenberger waren beide meer dan 100 ronden op de baan en deden zich geen vervelende dingen voor, het uitgebreide testprogramma kon probleemloos worden afgewerkt. Het was voor het eerst dat het volledige raceteam van Shaun Muir aanwezig was. 

Tom Sykes:
Ik ben erg blij met de test. Natuurlijk is het nog vroeg en moet er nog veel werk worden verricht, maar ik ben erg tevreden over de BMW S 1000 RR. De algemene feedback is goed. We hadden zeker twee productieve testdagen, we hebben behoorlijk wat aanpassingen gedaan en goed begrepen aan welke punten moet worden gewerkt. Het was voor mij een zeer positieve tweedaagse test en ik was echt blij en onder de indruk van het eindresultaat. Het was voor mij de eerste keer in die nieuwe omgeving, met het nieuwe team en de BMW Motorrad Motorsport engineers. Het was voor iedereen dus een nieuwe ervaring, maar binnen no-time liep alles als gesmeerd. Het lijkt alsof we snel progressie maken en ik voel me goed binnen het BMW Motorrad WorldSBK Team.