Zoeken

Sykes ook in Argentinie vervangen door Laverty

12 oktober 2021
Tom Sykes is ook het komend weekend tijdens de voorlaatste ronde van het WK Superbike in Argentinië niet van de partij. De 2013 wereldkampioen is nog steeds herstellende van zware hersenschudding die hij in race 2 in Catalunya opliep.

Het was een incident met een behoorlijke impact, de gemene crash met Lucas Mahias in race 2 van het WK Superbike op het circuit van Catalunya in Montmello. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd, waardoor Tom Sykes zowel Jerez als Portimao moest uitzitten. 

Hoewel het herstel van Sykes tot nu toe zeer goed verloopt waren er nog te veel zaken onduidelijk, waardoor in overleg met het team is besloten om ook de komende ronde in Argentinië uit te zitten. Eugene Laverty zal daar wederom de plaats van Sykes innemen als teamgenoot van Michael van der Mark.

Tom Sykes: 
“Ik heb veel dingen te zeggen en veel mensen te bedanken om vele redenen en ik zal dit in de zeer nabije toekomst op persoonlijk niveau doen om meer details te geven. 
Voor nu hoef ik echter alleen te spreken namens het BMW Motorrad WorldSBK Team en ik wil zeggen dat mijn herstel ongelooflijk is geweest en dat ik klaar ben om terug te gaan naar mijn passie, namelijk racen. 
Helaas, gezien de timing van deze back-to-back races en de fly-away in Argentinië, moesten we daarheen met een paar vragen, dus helaas moesten we een vroege beslissing nemen, wat betekende dat we er nog een ronde uit moesten. 
Het is moeilijk voor mij omdat ik de afgelopen vier weken meer races heb gemist dan ik heb gemist in mijn 21 jaar racen. Het belangrijkste is dat we kijken naar de terugkeer naar het racen en willen genieten van de laatste ronde van het WorldSBK-kampioenschap."