Zoeken

Rea test alleen op Portimao

3 maart 2021
De start van het seizoen is vooralsnog pas in mei, maar dat heeft Kawasaki er niet van weerhouden om ondanks de actuele COVID-19 situatie naar Portimao af te reizen voor een tweedaagse test. Druk zal het niet zijn op de baan, de meeste teams hebben afgezegd.

 

Alledrie de BMW teams met rijders Tom Sykes, Michael van der Mark, Jonas Folger en Eugene Laverty hadden zich op voorhand aangesloten bij de tweedaagse test op het circuit van Portimao, maar op het laatste moment vanwege de actuele Corona-situatie in Portugal zich toch maar afgemeld, evenals Pedercini Kawasaki met Cresson en Cavalieri en Gil Yamaha.

Blijft alleen over het Kawasaki Racing Team en Orelac-Racing. Bij het Kawasaki fabrieksteam staat Rea er echter wederom alleen voor, Alex Lowes is nog niet hersteld van zijn blessure opgelopen tijdens een crash tijdens een Flat track training. Rea deelt twee dagen de baan met Isaac Vinales. 

"Voor ons is deze test zeer belangrijk", zegt KRT teammanager Guin Roda. "Het was niet gemakkelijk om deze test te organiseren. We hebben de test al twee maanden geleden als onderdeel van ons ontwikkelingsprogramma gepland. We hebben dan ook besloten de test wel door te laten gaan."

"We willen onze nieuwe ZX-10RR verder ontwikkelen en afstellen. Het is zeer belangrijk dat de veranderingen op verschillende circuits worden geverifieerd, om de juiste conclusies te kunnen trekken en ons niet te vergalopperen. Alle logistieke, persoonlijke en wetenschappelijke bemoeienissen zijn het waard, omdat de resultaten voor dit seizoen zeer belangrijk zullen zijn. We hopen dat het weer meezit."

De tweedaagse test is voor KRT de tweede test op rij met alleen Jonny Rea. Vier weken geleden liep Alex Lowes een schouderblessure op tijdens een Flat track training. Hoewel de artsen destijds uitgingen van 2 tot 3 weken herstel heeft Kawasaki besloten om Alex Lowes ook deze test niet te laten rijden.

"Het is jammer dat Alex niet bij deze test aanwezig kan zijn", betreurt Roda. "Hij zou op de motor echter niet 100% fit zijn geweest en daarom geven we hem liever wat meer tijd. We willen er zeker van zijn dat als hij op de Ninja ZX-10RR stapt, hij maximaal kan pushen. We hopen nog een test in Barcelona te kunnen doen, om hem de kans te geven in het ritme te komen."