Zoeken

Rea tekent nieuw meerjaren contract met Kawasaki

18 juni 2020
Na eerder dit jaar al het contract met Alex Lowes te hebben verlengd is Kawasaki nu ook met Jonathan Rea tot overeenstemming gekomen. De vijfvoudig wereldkampioen blijft daarmee ook de komende jaren bij Team Green.

Switchen van Honda naar Kawasaki in 2015 is het beste wat Jonathan Rea in z'n carrière heeft gedaan. Vanaf dat moment heeft de 32-jarige Noord-Ier het ene na het andere record gebroken, wat heeft geresulteerd in een ongekende streak van vijf wereldtitels op rij. 

In een persbericht heeft Kawasaki nu laten weten een nieuw meerjarig contract met de meest succesvolle coureur in de WK Superbike geschiedenis te hebben getekend. Hoeveel jaar Rea heeft bijgetekend is niet gemeld, maar een 'multi-year agreement' suggereert dat 't wel eens meer dan twee jaar zou kunnen zijn. 

Jonathan Rea zei: 
“Ik ben superblij om een ​​nieuw contract te ondertekenen met Kawasaki en KRT. Wat we samen hebben bereikt is ongelooflijk. Ons succes wordt gedreven door een geweldig team en natuurlijk de basis van het project - onze Ninja ZX-10RR. Ik zal hard blijven werken, samen met mijn team, de ingenieurs van KHI om elke race in de beste conditie te zijn. Deze periode zonder racen heeft een brandend verlangen opgewekt om te blijven winnen en mijn vaardigheden en het pakket van onze fiets te blijven verbeteren. Racen staat nooit stil en alle rijders en fabrikanten blijven verbeteren - we moeten hetzelfde doen. Nu kunnen we ons volledig concentreren op ons WorldSBK 2020 seizoen, waar het racen binnenkort opnieuw zal beginnen. Ik wil Kawasaki, het team en al mijn sponsors bedanken voor hun voortdurende steun en deze geweldige kans.”

KRT Team Manager, Guim Roda, zei: 
“Iedereen in het team is verheugd dat Jonathan weer bij ons zal zijn. Tijdens het racen kunnen we niets aannemen totdat het is voltooid, dus we zijn erg blij dat JR65 zijn toekomst met Kawasaki en ons heeft bevestigd. Alle betrokkenen begrijpen dat dit een langlopend project is en dat continuïteit en succes hand in hand gaan. Als ruiter heeft Jonathan ongelooflijke talenten die zeer zeldzaam zijn. Zeker, om hem als onderdeel van KRT te houden, geeft ons de kans om nog meer WorldSBK en racegeschiedenis te creëren. Zijn pitcrew en iedereen bij KRT zijn verheugd om deze enorm lonende professionele en persoonlijke reis samen voort te zetten.”

Steve Guttridge, KME Racing Manager, zei: 
“Sinds Jonathan zijn eerste deal tekende om in 2015 met ons te racen, was het een droompartnerschap. Kawasaki als groep had onze volledige focus op het uitbreiden van onze relatie naar de toekomst. Dit seizoen, zijn zesde bij ons, betekent dat JR een groot deel uitmaakt van de Kawasaki-familie en zijn recordbrekende samenwerking met de Ninja wordt vereerd door onze concurrentie en heeft onze fans wereldwijd verbaasd. Jonathan heeft samen met zijn geweldige crew, het team en onze ingenieurs opnieuw de perfecte combinatie voor succes. JR's professionaliteit, benadering van racen - en met name zijn mentaliteit - hebben ons als fabrikant geholpen om onze blauwdruk voor racesucces te definiëren. Samen willen we de geschiedenisboeken blijven herschrijven en samen records breken. De hele Kawasaki-familie en Kawasaki-fans over de hele wereld verwelkomen de nieuwe meerjarige overeenkomst met Jonathan en we zijn verheugd om het volgende hoofdstuk van dit geweldige verhaal te zien ontvouwen."