Zoeken

Officieel: Bautista wordt teamgenoot van Chaz Davies

23 augustus 2018
Alvaro Bautista maakt het volgende seizoen de overstap naar het WK Superbike. De 33-jarige Spanjaard wordt de nieuwe teamgenoot van Chaz Davies in het Aruba.it Ducati team.

Twee weken geleden wisten we al te melden dat Ducati in gesprek was met Alvaro Bautista voor een mogelijke overstap naar het Aruba.it World Superbike Factory team. Met het naderende einde van het Angel Nieto Team, dat het volgend jaar in de MotoGP wordt vervangen door het nieuwe Petronas Yamaha team, wist Bautista dat na 16 jaar ook zijn MotoGP carrière ten einde zou komen.

In de zestien jaar dat Bautista actief is in de wegrace Grand Prix stond hij 49 keer op het podium, waarvan 16 overwinningen. In 2006 werd hij wereldkampioen in de 125cc, zijn beste seizoen in de MotoGP was in 2012 voor het San Carlo Honda Gresini team, toen hij met 2 podiums en 1 pole position op de vijfde plaats in het kampioenschap eindigde.

De komst van Bautista in het Aruba.it Ducati Team betekent tevens dat het voor Marco Melandri na de laatste ronde in Qatar, van 25-27 oktober, einde oefening is bij het Ducati fabrieksteam. Melandri wordt gelinkt met het nieuwe Yamaha satellietteam in het WK Superbike.