Zoeken

Michael vd Mark en Alex Lowes blijven bij Yamaha

20 juli 2018
De stoelendans van het WK Superbike lijkt ineens in een stroomversnelling te zijn gekomen. Na de contractverlenging van Jonathan Rea en de niet-verlenging van Tom Sykes heeft Yamaha nu de zitjes voor 2019 bekend gemaakt. Van beide coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark heeft Yamaha het contract verlengd.

In de paddock werd recent nog gespeculeerd dat Tom Sykes het komende seizoen de overstap zou gaan maken naar het Pata Yamaha World Superbike Team en dat Michael van der Mark diens plek in zou gaan vullen in het Kawasaki Racing Team, maar met de aankondiging van Yamaha dat de contracten van beide coureurs zijn verlengd is een einde gekomen aan die speculatie. 

Dat Yamaha de komende twee jaar opnieuw heeft gekozen voor Michael van der Mark en Alex Lowes verbaast ons niets, in wat nu het derde jaar is van Yamaha's rentree in het WK Superbike hebben beide coureurs de YZF-R1 op de hoogste trede van het podest gezet: vd Mark scoorde de dubbel in Donington, Lowes won in Brno. 

Beide coureurs hebben de Yamaha 7 keer op het podium gezet en dat klinkt als evenredig, maar Lowes rijdt al wel een seizoen langer voor het team. In de strijd om de wereldtitel heeft Michael met 248 punten de derde plaats stevig in handen, Alex ligt met 193 punten op de vijfde plaats.

Michael van der Mark:
Ik ben echt blij voor een derde seizoen te hebben bijgetekend. Ik heb vertrouwen in dit project, Yamaha gelooft in mij als rijder en dit is een sterke combinatie. Terwijl we nog steeds werken aan verbetering, is het duidelijk dat we al veel vooruitgang hebben geboekt, tot het punt dat we nu wedstrijden winnen en elk weekend voorin kunnen vechten. Ik kijk er naar uit om deze trend voort te zetten en de volgende stap te maken richting ons hoofddoel, vechten voor de wereldtitel.

Alex Lowes:
Ik ben echt blij deel te blijven van Yamaha's World Superbike project, waar ik sinds ze terugkeerden in 2016 bij betrokken ben geweest. Sindsdien hebben we veel meegemaakt, hoogtepunten, dieptepunten, maar we gingen absoluut vooruit. Het was natuurlijk geweldig dit seizoen mijn eerste overwinning te noteren, dit succes betekent dat we elk weekend meer verwachten. Ik geloof zo sterk in dit project, mijn ambitie is altijd geweest om het met een wereldtitel te zien en ik denk niet dat dat onrealistisch is gezien de progressie die we hebben gemaakt. Ik heb nooit meer plezier gehad als nu in dit team en wil alles blijven geven om Yamaha te brengen waar ze moeten staan. Grote dank aan Eric de Seynes, Andrea Dosoli en Paolo Pavesio van Yamaha en Paul Denning van het team om in me te geloven.