Zoeken

Markus Reitenberger zet WK Superbike carriere op hold

12 april 2017
Voor Markus Reitenberger is het WK Superbike al na drie raceweekenden vroegtijdig ten einde gekomen. De Duitser meld via Facebook te scheiden van het Althea BMW Team en de focus te leggen op volledig herstel van een rugblessure die ‘m behoorlijk nekt.

Slecht nieuws voor de fans van Markus Reitenberger. De coureur die twee jaar geleden nog het IDM kampioenschap domineerde en een grote carrière in het WK Superbike tegemoet leek te gaan, heeft afgelopen weekend in overleg met het Althea team besloten per direct te stoppen.

Reitenberger begon het afgelopen seizoen voortvarend aan zijn WK Superbike avontuur en finishte al het tweede raceweekend in Thailand in de top vijf, maar ging in Misano later dat jaar keihard onderuit en brak daarbij twee ruggenwervels, T12 en T14. De 23-jarige Duitser was daardoor een tijdje uit de running en is sindsdien zoekende naar zijn oude vorm.

Hoewel volgens het officiële persbericht Reitenberger en Althea op goede voet en met enorm veer respect voor elkaar uit elkaar zijn gegaan, gaat in de wandelgangen een heel ander verhaal. Althea teamchef Genesio Bevilacqua had na de teleurstellende seizoenstart aan de andere kant van de wereld al erg negatief uitgelaten over Reitenberger. 

Bevilacqua verklaarde dat invaller Raffaele de Rosa beter dan Reitenberger is en dat volgens hem voor de Duitser de stap van het IDM naar het WK Superbike te groot is. Bevilacqua is ervan overtuigd dat Jonathan Rea met de BMW S1000RR races zou winnen. In Aragon verklaarde de Italiaanse teamchef tegen Reitenberger dat zijn kritische toon vooral als motivator waren bedoeld, maar dat zou voor de Duitser best wel eens de druppel kunnen zijn geweest om zich per direct van het team te scheiden. 

Raffaela de Rosa vervangt Reitenberger bij Althea BMW voor de rest van het seizoen. Markus Reitenberger keert terug naar Team Van Zon Remeha van Werner Daemen, het team waarmee hij twee keer IDM kampioen werd. De Duitse SBK ronde op de Lausitzring van 18-20 augustus wil Reitenberger met Van Zon Remeha aantreden met een wildcard.