Zoeken

Kawasaki verlengt contract Alex Lowes

27 mei 2020
Het seizoen ligt vanwege de coronacrisis behoorlijk op z'n gat, maar dat heeft Kawasaki er niet van weerhouden om nu al het contract met Alex Lowes te verlengen. De voormalig BSB kampioen zal voor het seizoen 2021 bij het officiële KRT FIM Superbike World Championship-team blijven.

Alex Lowes had zich geen betere start van het seizoen bij zijn nieuwe werkgever kunnen wensen. De eerste race op zaterdag met een miniem verschil van 7 duizendste seconde als tweede worden afgevlagd, om een dag later wel op het hoogste podest te finishen, 37 duizendste seconde voor teamgenoot en 5-voudig wereldkampioen Jonathan Rea - en daarmee in het wereldkampioenschap fier aan de leiding te staan. Geen slecht begin.
 
Zelfs nu het racen op hold staat na de opschorting van alle vormen van motorsport wereldwijd als gevolg van de Covid-19-pandemie, is Alex volledig voorbereid om zijn aanvankelijke succes voort te zetten zodra het seizoen opnieuw begint, en kijkt hij uit naar de samenwerking met teamgenoot Jonathan Rea in de prestigieuze 8 uren van Suzuka.
 
Het optimisme is groot voor zowel teams als fans die honger hebben van race-actie sinds de uitstekende openingsronde in Australië, waar Alex en Jonathan elk een race wonnen op hun KRT-machines.
 
Lowes, nu 29, maakte zijn laatste ondertekening officieel tijdens een Skype-gesprek tussen hemzelf, KME's Steve Guttridge en KRT Team Manager Guim Roda. Met het verlengen van het contract heeft het team nu continuïteit om het huidige succes verder uit te bouwen en te streven naar nog grotere dingen volgend seizoen.


 
Alex Lowes: 
“Het is geweldig om bij Kawasaki te zijn voor 2021. Ik kan me blijven aanpassen aan het team en mezelf aanpassen aan de ZX-10RR. Sinds ik bij het team kwam, heb ik echt het gevoel dat het een kans was om een ​​nieuwe stap voorwaarts te maken met mijn rijden. Teamgenoot zijn van Johnny, ik denk dat ik zoveel van hem kan leren en de sfeer in het team is geweldig. 
De huidige situatie in de wereld is voor niemand ideaal, maar Kawasaki geeft me echt een positief gevoel en focus op de toekomst. Het was fantastisch om voor 2021 iets te regelen voordat we dit jaar de rest van de races ingaan. Mijn persoonlijke doel is om elke dag hard te blijven werken, mezelf te blijven verbeteren en ook als team te blijven genieten. Daarom gaan we racen. 
Deze kleine 'down-time' heeft ons allemaal doen beseffen hoe geweldig ons werk is. Ons vuur was al gloeiend heet, maar de afgelopen periode heeft zeker de waardering voor wat we doen naar boven gehaald. Ik kan niet wachten om dit seizoen terug te gaan met Team 22, Marcel en de jongens aan het werk, en ik kijk uit naar nog grotere dingen als we volgend jaar ingaan.”
 
KRT Team Manager, Guim Roda, zei: 
“Het werk dat Alex tot nu toe heeft gedaan, zijn motivatie voor het KRT-project en de serieuze manier waarop hij zichzelf traint om de fitste rijder te zijn, zijn zulke sterke argumenten geweest om met hem te vernieuwen. Het geeft hem ook de tijd en geruststelling om zijn volledige potentieel op de ZX-10RR te laten zien. Hij heeft de snelheid om op de limiet te rijden en te presteren op het niveau dat we verwachten. 
We vinden hem een ​​goede combinatie met Rea op het gebied van wederzijds respect, en de competitie tussen de renners zal het team naar een hoger niveau tillen. We hebben zijn rijstijl geëvalueerd sinds hij bij ons kwam voor 2020 en we denken dat hij snel en consistent kan fietsen. We verwachten dit huidige seizoen opnieuw te starten - om ervoor te zorgen dat de show voor iedereen terugkomt. Door zo vroeg in het seizoen een overeenkomst met Alex te sluiten voor 2021, zal hij rust krijgen om zich volledig op zijn races te concentreren en dit jaar de best mogelijke resultaten te behalen.”
 
Steve Guttridge, KME Racing Manager, zei: 
“Kawasaki Racing Team en onze rijders zijn al enkele seizoenen de dominante kracht binnen de WorldSBK-serie, maar we kunnen ons in die situatie niet ontspannen; we moeten dat momentum voortzetten. Ons KRT Superbike-project maakt deel uit van een wereldwijde inspanning van Kawasaki, gecombineerd met tal van belangrijke sponsors en leveranciers van onze raceprogramma's. Het is onze plicht om de diensten van de allerbeste rijders ter wereld te behouden en Alex heeft bewezen dat hij dat is door het kampioenschap vanaf de eerste ronde te leiden. Nu Alex opnieuw tekent voor het seizoen 2021, zijn we van mening dat niet alleen zijn team en team samen een sterke relatie zullen blijven opbouwen, maar dat ook onze belangrijkste sponsors continuïteit kunnen hebben in dit (onderbroken) seizoen. We zijn erg blij te bevestigen dat Alex bij KRT zal blijven en kijken nu uit naar de herstart van dit seizoen en het samen claimen van meer podia in 2021.”