Zoeken

Kawasaki Puccetti Racing tekent Xavi Fores

30 oktober 2019
Een tijdje leek Leon Haslam het volgend jaar aan het team gelinkt te zijn, maar Kawasaki Puccetti Racing heeft voor komend seizoen de Spaanse coureur Xavi Fores ingelijfd. De 34-jarige coureur keert daarmee na een jaar BSB weer terug naar het WK Superbike.

 

Met slechts 6 podiumfinishes in 91 races is de carrière van Xavi Fores niet bepaald indrukwekkend te noemen, hoewel 4 van die podiums in zijn laatste seizoen 2018 waren, in totaal finishte hij dat jaar 12 keer in de top 5 en eindigde het seizoen op de 7e plaats met 230 punten. 

Dit jaar moest Fores bij Barni Ducati het veld ruimen voor Ruben Rinaldi, die met de Panigale V4 R slechts 122 punten bij elkaar wist te sprokkelen en daarmee het seizoen eindigde op een schamele 13e plaats. Terwijl Fores overstapte naar het BSB en de niet bepaald competitieve Honda Fireblade 4 keer op het podium wist te zetten.

Het Kawasaki Puccetti Racing team maakte dit seizoen furore met Toprak Razgatlioglu. Toprak won het Independent Rider kampioenschap en Puccetti Racing het Independent Team kampioenschap. Toprak won de eerste race én de Tissot Superpole sprintrace in Magny Cours. 

Xavi Fores:
Ik ben echt blij weer terug te keren naar het WK Superbike met Kawasaki Puccetti Racing. Manuel en Kawasaki hebben de afgelopen seizoenen een zeer sterk team samengesteld en de deal was snel rond. De fiets is zeer sterk en ik denk dat die goed bij mijn rijstijl past, dus heb ik gepusht om de deal met Manuel rond te krijgen. Ik kan niet wachten om op de fiets te springen en aan de voorbereiding van volgend seizoen te beginnen, om ervoor te zorgen dat we in Phillip Island een sterk pakket hebben. Ik wil Kawasaki Europe danken voor hun steun, en Manuel voor het vertrouwen dat hij mij schenkt. 

Manuel Puccetti:
We zijn zeer gemotiveerd met Xavi in ons team volgend jaar. Hij is een zeer ervaren coureur en snel in alle omstandigheden zoals hij meermaals in het verleden heeft laten zien. Ik geloof dat we alle ingrediënten in huis hebben voor opnieuw een geweldig seizoen in het WK Superbike en we zijn klaar voor de start. 

Steve Guttridge, Kawasaki Europe Racing Manager:
Met de komst van Xavi hebben we jeugd voor ervaring ingeruild. Ons doel als Kawasaki is het team te helpen hun kennis in het WK Superbike naar een nog hoger niveau te tillen in 2020. Het team heeft een geweldige infrastructuur en de ZX-10RR, en nu dan ook de rijders die op het hoogste niveau kan presteren. We zijn zeer verheugd om deze samenwerking te beginnen.