Zoeken

Eugene Laverty in 2020 teamgenoot Tom Sykes bij BMW

17 augustus 2019
Eugene Laverty wordt het volgend seizoen de nieuwe teamgenoot van Tom Sykes. De 33-jarige Noord-Ier, die dit jaar voor het privé team Team Go Eleven op de Ducati Panigale V4 R rijdt, vervangt Markus Reitenberger in het BMW Motorrad WorldSBK Team.

Buiten zijn tweede seizoen voor Aprilia, waar hij vicewereldkampioen werd achter Tom Sykes, is Eugene Laverty geen serieuze kandidaat geweest in de strijd om de wereldtitel, maar na Leon Haslam heeft de coureur uit Toombridge de meeste ervaring wat verschillende merken betreft.

In de Grand Prix reed Laverty in de 250cc op een Honda en Aprilia en in de MotoGP voor het Aspar team op Honda en Ducati, terwijl hij in het WK Superbike voor Yamaha, Aprilia en Suzuki reed, om dit jaar de overstap te maken naar Team Go Eleven op de Ducati Panigale V4 R. 

Tel daar bij op dat het BMW Motorrad WorldSBK Team wordt gerund door het Britse team van Shaun Muir, het team dat de afgelopen twee jaar lang als Milwaukee Aprilia in het WK Superbike aantrad met Eugene Laverty als coureur, en dat in tegenstelling tot Tom Sykes Markus Reitenberger dit jaar maar matig presteert op de nieuwe S 1000 RR en het is een logische zet dat Muir voor 2020 Laverty terug heeft gehaald. 

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director:
Met Eugene Laverty hebben we een coureur met ontzettend veel ervaring in huis gehaald - iemand die ook nog eens erg bekend is met Shaun Muirs Team. Tegelijkertijd wil ik mijn dank uitspreken aan Markus Reitenberger. Hij was vanaf het eerste moment nauw betrokken bij de ontwikkeling van de raceversie van de RR en heeft dus een belangrijke rol gespeeld in het succes dat we nu hebben. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we het seizoen met Markus succesvol kunnen afronden.

Shaun Muir, Team Principal BMW Motorrad WorldSBK Team:
Allereerst moeten we Markus Reitenberger bedanken voor zijn inzet en toewijding. Tegelijkertijd ben ik verheugd om Eugene Laverty in 2020 in het BMW Motorrad WorldSBK Team te mogen verwelkomen, tevens een welkom terug in het SMR team. Eugene neemt een berg ervaring met zich mee. We geloven sterk dat hij een serieuze kandidaat voor het podium kan zijn. We zijn hoopvol dat tegen de tijd van de eerste wintertesten in november de machine op een ander niveau zal zijn en ik denk dat de combinatie van zijn ervaring en snelheid een welkome aanvulling van het WorldSBK project zullen zijn.