Zoeken

Dorna kondigt nieuw trainingsschema WK Superbike aan

26 januari 2018
Dorna heeft een nieuw tijdschema aangekondigd voor het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship, zoals het WK Superbike officieel te boek staat. Op verzoek van rijders en teams is het aantal trainingen van 3 naar 4 uitgebreid.

Eerder deze week wisten we al te melden dat Dorna een aanpassing van het tijdschema aan het overwegen was. Sinds het verschuiven van de eerste race naar de zaterdag was er bij de rijders en de teams veel kritiek op het tijdschema ontstaan.

Voor de vrijdag stonden twee vrije trainingen van elk een uur gepland, waarna op zaterdagochtend alleen nog een korte derde training was, gevolgd door Superpole en meteen daarna de eerste race.

Om teams nu meer gelegenheid te geven om tussen de trainingen door meer ingrijpende aanpassingen aan de machines te kunnen doen is het schema voor de vrijdag nu aangepast van 2 trainingen van 1 uur naar 3 trainingen van 40 minuten. Strikt genomen dezelfde trainingstijd, maar het geeft de rijders meer ruimte om dingen te kunnen testen.

De trainingsposities aan het einde van de derde training bepalen wie zich rechtstreeks voor Superpole 2 heeft gekwalificeerd en wie eerst nog in Superpole 1 aan de bak moet gaan. De vierde niet getimede vrije training op zaterdagochtend geeft de rijders meer tijd op het circuit zich voor te bereiden op de kwalificatie en race 1.